Menstruatiecup inbrengen doe je zo!

menstruatiecup

Tips voor het plaatsen van de Beppy Cup

Bij het inbrengen van een menstruatiecup is het belangrijk dat je ontspannen bent. Als jij gespannen bent spant het vaginakanaal samen en dan gaat het inbrengen van de cup een stuk lastiger.

Bij het eerste gebruik kun je ook eerst oefenen in de douche. Er zijn verschillende manieren waarop je de cup in kunt brengen. Voor de Beppy Cup werkt de ‘U-vouw’ en de ‘punch down-vouw’ het beste. In onze Instagram Highlights kun je precies zien hoe je de verschillende vouwen moet doen of bekijk onze blog!

Er zijn natuurlijk meerdere vouwen, het is verstandig om te oefenen, zodat je precies weet welke het beste bij jou past. Ieder lichaam is anders. Wat voor jou werkt, werkt misschien wel niet voor een ander.

Je vouwt de cup in het midden samen en houdt de bovenkant van de cup met 1 hand vast. Vervolgens neem je een comfortabele positie aan, gehurkt of bijvoorbeeld op het toilet met een been omhoog. Vervolgens breng je de cup zo diep mogelijk in. Het is belangrijk dat de cup zo dicht mogelijk bij de baarmoedermond zit. Dit is natuurlijk afhankelijk van de positie van jouw baarmoedermond. Wanneer je de cup loslaat ontvouwt deze automatisch. Ook kan je een klein beetje aan de lus trekken, wanneer je weerstand voelt weet je dat de dat de cup goed ‘vacuüm’ zit. Let op, trek niet te hard.

Met je vinger kun je voelen of de cup goed geplaatst is. Ook hoort de bodem van de cup (bijna) plat te zijn. Wanneer dit het geval is weet je dat de cup open is.  Als je de cup niet voelt en wanneer de cup niet irriteert zit de cup goed.

Wanneer je voor het eerst een cup gebruikt kan het even duren voordat je het onder de knie hebt. Geeft niet op! Je kunt het opnieuw proberen!

Bij het verwijderen van de cup moet je het vacuüm altijd eerst verbreken. Dit kun je doen door de cup aan één van de zijkanten in te duwen. Vervolgens kun je met de uitneemlus de cup voorzichtig verwijderen wanneer je geen weerstand voelt.

Hier een paar extra tips voor het verwijderen van de cup:
– Blijf ademen en blijf rustig!
– Het vagina kanaal is niet oneindig! Je zult de cup niet kwijtraken.
– Heb geen stress, want als dat wel zo is gaat het vaginakanaal aanspannen!

Het verschil tussen het gebruik van een tampon en een menstruatiecup is dat je bij een cup geen last hebt van een vervelend touwtje. Ook kun je de cup maximaal 8 uur inhouden dus deze hoef je niet zo vaak te verwisselen als een tampon.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

1
  • Item added to cart
1
Je bent 9,75 verwijderd van gratis verzending.
Body in Balance Massageolie
Body in Balance Massageolie (3 x 200 ml)
Prijs:15,25
- +
15,25
    Verzending berekenen
    De verzendopties worden bij het afrekenen geüpdatet.
    Coupon toepassen