Gebruik menstruatiecup goed

Nieuw in het gebruik van een menstruatiecup? Maak je geen zorgen, hier zullen we je vertellen hoe je een menstruatiecup op de juiste manier gebruikt. Aangezien dit de eerste keer is dat je een menstruatiecup gebruikt, heb je je waarschijnlijk afgevraagd of je hem wel op de juiste manier inbrengt. We begrijpen dat dit een van de meest voorkomende uitdagingen is wanneer je dit vrouwelijke hygiëneproduct voor de eerste keer gebruikt. Daarom moet je weten dat, hoewel het geen serieuze indicatie is van enig ongemak of gevoel, je de cup niet mag voelen wanneer je hem elke menstruatie inbrengt. De belangrijkste reden waarom u dit kunt voelen, is een slechte pasvorm en/of het slecht inbrengen van de cup. Hier zijn de stappen die u moet volgen om uw cup beter in te brengen en geen ongemak meer te voelen bij het gebruik ervan:

  1. Ken uzelf: Dit is een proces van zelfkennis, dus het verkennen van je lichaam en het leren kennen van de verschillende delen waaruit je vagina bestaat, zal de sleutel zijn tot het begrijpen van hoe je je menstruatiecup moet inbrengen. Probeer je lichaam te leren kennen door visuele verkenning, aanraking en langdurige observatie; wat je voelt en opmerkt in de dagen voor, tijdens en na je menstruatie.
  2. Steriliseren: Reinheid is een fundamentele stap bij het inbrengen van je menstruatiecup, je mag hem nooit inbrengen zonder hem schoon te maken en te steriliseren. Door dit te doen voorkom je het toxisch shock syndroom. Voor meer informatie over hoe u gezondheidsproblemen kunt voorkomen, kunt u uw arts om medisch advies vragen.
  3. Vouwen: Kies de plooi die voor u het gemakkelijkst en meest comfortabel is. U kunt glijmiddel gebruiken tijdens het inbrengen van de cup. Het beste is om een glijmiddel op waterbasis te gebruiken
  4. Adem en ontspan: Langzaam en bewust ademhalen helpt de spieren te ontspannen en het lichaam van zuurstof te voorzien. Dit verlicht stress en helpt u beter om te gaan met eventuele ongemakken die u voelt. Door dit te doen, helpt u uw vaginale wanden te verwijden en de cup zonder ongemak in te brengen. Aangezien de baarmoederhals niet statisch is (hij stijgt en daalt gedurende de hele cyclus en blijft op zijn laagste punt wanneer de menstruatie begint) is het gemakkelijker om de cup in te brengen tijdens de bloedingsdagen, wanneer het vaginakanaal het kortst is.
  5. Inbrengen: Om de menstruatiecup goed aan te brengen, plaatst u hem in de vagina en duwt u hem met uw vinger omhoog.
  6. Controleren: Deze stap kan verdwijnen naarmate je meer ervaring krijgt. Als de cup na het inbrengen goed opengaat, mag u geen ongemak voelen. Om dit te doen, moet u de cup helpen een vacuüm te creëren, wat u bereikt door hem lichtjes naar beneden te trekken. U weet dat het vacuüm is bereikt wanneer de cup een beetje weerstand biedt wanneer u hem naar beneden trekt. Het kan ook zijn dat u deze stap de eerste paar keer moet herhalen om eraan te wennen. Vergeet niet dat de cup ook kan worden gebruikt als u hevig moet vloeien.

We hopen dat deze stappen je helpen als je begint te wennen aan je menstruatiecup en dat je hem steeds makkelijker kunt inbrengen. Vergeet niet om geduldig en begripvol met jezelf te zijn, dit is een proces van zelfliefde en zorg, je kunt het!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

// // //