Kan ik slapen met een menstruatiecup in?

slapen met een menstruatiecup

Kan ik slapen met een menstruatiecup in?

We weten allemaal hoe ongemakkelijk het kan zijn om de nacht door te brengen tijdens de hevigste dagen van je menstruatie. Tijdens deze nachten gebruiken we meestal extra lang maandverband of mega absorberende tampons die niet erg comfortabel zitten en bovendien maar half werken, wat vaak tot doorlekken leidt. Het is daarom niet gek dat we op zoek gaan naar andere menstruatie producten die ons wel in staat stellen rustig te slapen, zonder ons zorgen te hoeven maken om doorlekken. Ja, je zag hem vast al aan aankomen: je kunt ook slapen met een menstruatie cup in!

Je hebt waarschijnlijk al over de vele voordelen van een menstruatiecup gelezen, wist je dat een menstruatie cup één van de veiligste en meest discrete menstruatie-producten is die er bestaan?! We zullen je uitleggen waarom je een comfortabelere nacht kunt hebben met een cup, in plaats van met maandverband of tampons.

Hoeveel bloed vangt onze cup op?

Zoals je waarschijnlijk al wel weet, vangt de menstruatiecup het menstruatiebloed op. In tegenstelling tot maandverband en tampons, houdt de cup het bloed in haar natuurlijke staat. Omdat een menstruatie cup van siliconen is gemaakt, kan het niet zijn dat het bloed er doorheen komt. Daarnaast blijft de cup gedurende de nacht op de zelfde plek zitten, wat voorkomt dat je doorlekt. Het is goed om te weten dat een gemiddelde maat M menstruatiecup tot 16 ml kan opvangen, terwijl de Beppy cup in dezelfde maat een tussen de 25 en 35 ml aan bloed opvangt! Dit zorgt ervoor dat je de menstruatiecup ook op dagen met de hevigste dagen kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over het legen van je cup.

Gemoedsrust en gezondheid

Er zitten veel voordelen aan het slapen met een menstruatie cup. Enerzijds voorkomt het materiaal van de cup (gemaakt van siliconen van medische kwaliteit) dat bloed oxideert bij contact met lucht en andere materialen. Daardoor is het risico op ernstige infecties zoals TSS (Toxic Shock Syndrome) aanzienlijk verkleind en wordt de gebruiksduur van het product verlengd. Anderzijds ben je met het gebruik van een menstruatie cup verzekert van meer ongestuurde uren nachtrust, omdat je deze langer kunt dragen in tegenstelling tot een tampon of maandverband. Dit zorgt er ook voor dat je een stresslozere nacht tegemoet gaat. Tenslotte zorgt het gebruik van de menstruatiecup ervoor dat de spieren in je vagina wand blijven oefenen, wat niet alleen nuttig is om incontinentie op oudere leeftijd te voorkomen, maar ook voordelen vertoont in onze lichaamshouding en in ons seksleven.

We hopen dat deze informatie heel nuttig voor je is geweest en dat je je aangemoedigd voelt om je menstruatiecup te gebruiken tijdens te slapen. Onthoud dat het leren kennen van je lichaam een proces van liefde en geduld is, dus maak je geen zorgen als je de verandering niet meteen kunt doorvoeren. Houd alle voordelen in gedachten die de menstruatiecup je brengt en sta jezelf toe nieuwe opties uit te proberen die je meer comfort en gezondheid brengen.

Bestel hier onze Beppy Cup!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen