Moet je menstruatieondergoed wassen?

Moet je menstruatieondergoed wassen? Natuurlijk moet je dat, alle menstruatieproducten moeten gewassen en goed vervangen worden om bacteriegroei en infecties te voorkomen. Hoewel menstruatieondergoed gemakkelijker te wassen en te gebruiken is, is het heel belangrijk om te weten hoe je het goed moet verzorgen, zodat het lang meegaat en zijn vorm behoudt.

Allereerst moet je er rekening mee houden dat menstruatieondergoed gemaakt zijn om vocht vast te houden, dus is het belangrijk de was instructies op te volgen zodat de wasbeurt effectief en grondig is, want u wilt niet dat er sporen van uw menstruatie in achterblijven. Volg daarnaast deze tips om je menstruatieondergoed in goede conditie te houden:

 

In tegenstelling tot de menstruatiecups zijn menstruatieonderbroeken van stof, dus het is belangrijk om in gedachten te houden dat ze niet het gebruik van kokend water nodig hebben om goed schoon te worden. U kunt de menstruatie wegwassen met koud water en een mild wasmiddel, maar wij raden je aan nooit wasverzachter te gebruiken, omdat dit de stof op lange termijn beschadigt. Bij een handwas, dat de ideale methode is omdat het ondergoed dan langer meegaat doordat het zijn vorm behoudt, moet u controleren of het water helder loopt zodat er geen zeepsporen achterblijven.

 

Maar als je liever het menstruatieondergoed in de wasmachine wast, denk er dan aan dat je deze op koud water en een delicaat programma moet instellen. Gebruik voor het drogen nooit een droger of een strijkijzer, maar hang het ondergoed altijd te drogen op een plaats waar de lucht stroomt en er geen vocht is.

 

Bijzonder feitje: hoewel sommigen onder ons graag hun ondergoed onder de douche wassen, moeten we het niet ophangen in de badkamer. Dit komt doordat constante stoom en vochtigheid in badkamers kan leiden tot bacteriegroei. Als je dit toch doet, vergeet dan niet om ze in een luchtige ruimte te drogen te hangen.

 

Hopelijk waren deze tips nuttig genoeg om je menstruatieondergoed te wassen en zo lang mogelijk mee te laten gaan!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

// // //