Wat is de beste manier om je menstruatiebroek te wassen?

Heb je je ooit afgevraagd, ‘wat is de beste manier om je menstruatiebroek te wassen?’ Nou, vraag het je niet meer af! Vandaag geven we je enkele tips om het wassen van je menstruatiebroek gemakkelijk, snel en veilig te maken.

 

Allereerst: was je ondergoed altijd apart van je andere kleren. Dat is belangrijk, want het wasmiddel heeft vaak een andere pH-waarde dan wat je voor je ondergoed zou moeten gebruiken, wat op den duur kan leiden tot uitslag of ongemak in je vagina. Menstruatieondergoed apart wassen helpt de kwaliteit van de stof en de vorm te behouden, zodat ze er veel langer als nieuw uit blijven zien.

 

Vergeet niet de onderhoudsinstructies te controleren en op te volgen. Afhankelijk van de merken, landen en producten variëren de materialen en de gebruiks- en verzorgingsinstructies. Het kan nooit kwaad de instructies en labels op uw ondergoed te bekijken.

 

Wees voorzichtig, als je geen tijd hebt om ze met de hand te wassen, doe je menstruatieslips dan in een waszakje en op een delicaat programma in de wasmachine. Kies ook altijd een lage temperatuur, nooit hoger dan 30 °C.

 

Het gebruik van bleekmiddel en wasverzachter is uit den boze. Deze producten veranderen de pH van je vagina drastisch als er na het wassen sporen achterblijven. Ze veranderen ook de elasticiteit van de stof en beschadigen de vezels, waardoor je ondergoed veel sneller slijt. Gebruik altijd een mild wasmiddel en voldoende water om te spoelen.

 

Ten slotte, laat de lucht stromen. Wat ondergoed betreft, is warmte uw grootste vijand; vermijd koste wat kost drogen in de droogtrommel of strijken. Probeer het menstruatieondergoed te drogen in de open lucht of in een deel van uw huis waar een goede luchtcirculatie is, dit zal niet alleen drogen maar ook helpen om de groei van bacteriën te voorkomen die verschijnen bij vochtigheid.

 

En dat is het! Vergeet niet om goed te controleren of het ondergoed volledig droog en schoon is voordat je het opbergt. Wij hopen dat je deze tips nuttig vond.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

// // //