Hoe verwijder je een sponstampon?

hoe-verwijder-je-een-sponstampon

Hoe verwijder je een sponstampon van Beppy?

Net als een standaard tampon zit de sponstampon van Beppy in principe goed als je hem niet voelt. Hij hoort diep in de vagina geplaatst te worden, maar als Beppy iets lager zit werkt Beppy ook prima. Als Beppy maar voorbij je bekkenbodemspier geplaatst wordt, zodat je Beppy niet kunt uitpersen.

Hoe verwijder je een Beppy?

Na het vrijen zit Beppy iets dieper dan wanneer je Beppy draagt zonder te vrijen. Vlak na het vrijen is je vagina nog maximaal opgerekt, wacht dus even met het verwijderen van Beppy. Het makkelijkste is om deze te verwijderen tijdens het douchen of in bad, dan ben je lekker ontspannen en is je vagina soepel en vochtig. Eventueel kun je Beppy wat laten zakken (verzwaren) door deze nat te maken met de douche, dan is Beppy makkelijk te pakken. Ontspannen is het belangrijkste.

Er zijn verschillende tampons, sommige zijn uitgerust met een inbrenghuls, andere bestaan uit kogelvormig katoen. Beppy is een speciaal zacht sponsje. Beppy vouw je tussen je wijsvinger en duim samen, waardoor je Beppy makkelijk kunt inbrengen. Lees en bewaar altijd goed de gebruiksaanwijzing.

Of je een Beppy makkelijk kunt inbrengen/ verwijderen is per persoon verschillend. Een aantal factoren zijn hierbij van belang. Hoe diep ligt jouw baarmoeder, is ze misschien een beetje gekanteld? Hoe lang zijn je vingers of hoe diep is jouw Fornix. De fornix uteri, fornix vaginae, fornix vaginalis of camaroma is het gebied aan het uiteinde van de vagina rondom de baarmoedermond.

Maar onthoudt altijd:  een menstruatiespons kan nooit verdwijnen in je lichaam. Je vagina is zo ontworpen dat dit onmogelijk is. Geen enkele tampon past door het piepkleine gaatje in je baarmoedermond. Het kan voorkomen dat de tampon wat verder doorschuift dan nodig, bijvoorbeeld als je per ongeluk een tweede tampon hebt ingebracht of seks hebt gehad. Zelfs dan, krijg je de tampon er weer uit.

TIPS:

  1. Ontspan! Het meest belangrijke wat je kunt doen wanneer je de menstruatiespons niet kunt vinden is om te ontspannen. Bedenk dat de tampon nooit kwijt kan raken in je lichaam. Misschien krijg je de tampon zelfs moeilijker verwijderd omdat je gespannen bent.
  2. Neem een lekker bad of douche. Hierdoor ontspan je!
  3. Wacht even met het verwijderen van de tampon na de seks. Tijdens de seks zet je vagina wat uit door opwinding en rekt ze om bijvoorbeeld ruimte te maken voor een penis. Hierdoor kan de sponstampon dieper liggen dan dat je eventjes wacht tot je vagina weer is terug getrokken naar haar oude staat. Relax een half uurtje en verwijder de tampon.
  4. Squatten! Ga even op je hurken in een squathouding en pers zachtjes. De tampon is dan gemakkelijker te verwijderen.
  5. Heb je bovenstaande allemaal geprobeerd en nog lukt het niet om de tampon te verwijderen? Ga dan langs bij je huisarts. Je arts kan de tampon dan verwijderen.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen