Hoe voelt de menstruatiecup?

de menstruatiecup

Wanneer een menstruatiecup goed geplaatst is, voel je de cup helemaal niet. Je verneemt niet eens dat je de cup in hebt. Ideaal!

Wanneer je pijn ervaart na het inbrengen van de cup is het verstandig om de cup voorzichtig uit te nemen omdat de cup dan niet goed geplaatst is. Vervolgens kun je de cup opnieuw te plaatsen. In tegenstelling tot de traditionele cups wordt de Beppy cup dieper ingebracht, namelijk tegen de baarmoedermond aan.

Het ongemak of de pijn na het inbrengen van de cup kan komen doordat de cup te snel open gaat. Voordat de cup de juiste positie heeft bereikt. Het is belangrijk dat je de cup zo lang mogelijk samen geknepen houdt en pas los laat wanneer je de cup zo diep mogelijk hebt ingebracht.

De Beppy Cup is gemaakt van Medical Grade Silicone, dit voelt zacht aan. De hard van de cup is hard genoeg om uit te vouwen na het inbrengen. Hier is soms wel wat oefening voor nodig. Tijdens het oefenen is het belangrijk dat je ontspannen bent.

Je weet dat de Beppy Cup goed geplaatst is wanneer je hem niet voelt of wanneer de cup niet aan het irriteren is. Je brengt een cup wat minder diep in dan een reguliere tampon. Het is belangrijk dat je checkt of de cup is uitgeklapt. Dit kun je doen door met één van de vingers rondom de cup te bewegen. Ook weet je dat de cup goed geplaatst is wanneer de bodem plat is. Of als je geen hevige hobbels voelt. Nadat je de cup hebt ingebracht is het belangrijk dat je een beetje het lusje een beetje aantrekt. Wanneer je weerstand voelt weet je dat de cup goed geplaatst is. Daarna kun je de cup lekker laten zitten.

De Beppy cup is geschikt voor iedereen. Het zal altijd zo blijven dat de ene vrouw een reguliere tampon fijner vindt dan een Beppy spons of een menstruatiecup.

Het grootste voordeel aan menstruatiecup is dat ze geen negatieve invloed hebben op het vainagle milieu. Een cup kan dus vaginale klachten voorkomen of ongemakken verminderen. Ook zijn er maar zelden vrouwen allergisch voor medische siliconen (hier is de Beppy cup van gemaakt).

Wanneer je de cup eruit haalt is het belangrijk dat het vacuüm verbreekt. Dit kun je doen door een beetje de zijkant van de cup in te drukken. Wanneer het vacuüm verbroken is kun je de cup wat naar beneden trekken en vervolgens er rustig uithalen. Het eruit halen is erg simpel dankzij de handige uitneemlus. Doordat dit geen traditionele cup is heb je geen last van het steeltje.

Het schoonmaken van de cup is niet heel ingewikkeld. Het is belangrijk dat je eerst je handen wast. Vervolgens kun je de cup goed afspoelen met koud water van binnen en buiten. Je moet ervoor zorgen dat je ook de moeilijk bereikbare delen goed schoonmaakt. Denk aan de anti-lek flap en de ventilatiegaten. Voor een goede schoonmaak kun je een pH-neutrale zeep gebruiken zoals bijvoorbeeld de Beppy Soapy. Vervolgens kun je de cup goed inmasseren met de zeep en vervolgens kun je de cup grondig afspoelen. Deze stap kun je herhalen indien dat nodig is.

Voor het eerste gebruik van een cup is het belangrijk dat je de cup goed steriliseert. Dit kun je doen in een pot kokend water of met de Beppy Steam & Sterilizer.

Als je in het openbaar bent en je cup moet schoonmaken omdat je de tweede schone menstruatiecup bent vergeten is het handig om Non-Alcoholic Baby Whipes aan te schaffen of door gewoon een flesje water mee te nemen. Hier kun je namelijk gewoon de cup mee schoon maken. Het zal niet super schoon worden natuurlijk, maar wel schoon genoeg zodat je de cup weer in kunt brengen. Wanneer je thuis komt is het verstandig om zo snel mogelijk je cup te vervangen voor een gesteriliseerde schone cup.

Het handigste is natuurlijk om een tweede schone en gesteriliseerde cup bij je te hebben. Zo kun je ze altijd gemakkelijk verwisselen.

Meer vragen over de Beppy Cup? Neem dan contact met ons op via: [email protected]

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen