Menstruatie en Duurzaamheid

duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een van de belangrijkste begrippen in de 21ste eeuw. Duurzaamheid zorgt voor evenwicht tussen het milieu, de economie en de mens. En dit evenwicht zorgt ervoor dat de aarde niet uitgeput wordt.

Ongeveer 70% van de vrouwen gebruikt tampons. De gemiddelde vrouw is gezegend met ongeveer 450 menstruaties in haar leven. De gemiddelde persoon gebruikt ongeveer 20 tampons per cyclus en dat zijn in totaal dus 9.000 tampons!

Een voordeel van de Beppy tampon is dat je ze maximaal 8 uur kunt dragen, dat zijn dus 3 tampons op een dag. Terwijl je een normale tampon het beste om de vier uur moet vervangen! Dat zijn dus 6 tampons op een dag.

Beppy tampons zijn zacht en flexibel. Je draagt ze inwendig tijdens je menstruatie. Deze tampons bieden wel 8 uur onzichtbare bescherming. Ze zijn onzichtbaar omdat de Beppy tampon geen touwtje heeft. Wij hebben 2 verschillende versies van deze tampon, namelijk de Beppy Wet en de Beppy Dry. De Wet versie is bevochtigd met een lactagel. Dit helpt om de tampon eenvoudig in te brengen. Ook helpt de lactagel de natuurlijke zuurgraad te behouden en zorgt voor een gezonde omgeving voor je vagina.

Beppy tampons doen er ongeveer 10 jaar over om af te breken, ze bevatten geen chemicaliën en ze laten ook geen residu achter in het vagina kanaal. Momenteel doen wij onderzoek naar een herbruikbare variant, zodat dit minder impact heeft op het milieu.

Reguliere tampons laten wel enige residu achter in het vagina kanaal. Normale tampons zijn enigszins gevaarlijk voor ons lichaam, onze vagina’s en het milieu. Bepaalde katoenen tampons zijn namelijk samengesteld uit chemicaliën, pesticiden en andere toxines die de EPA (Environmental Protection Agency) mogelijk onveilig vindt voor het menselijk lichaam. Let daarom altijd op dat je tampons koopt die gemaakt zijn van Bio-Katoen.

Het gebruik van een menstruatiecup is de milieuvriendelijkste en duurzaamste optie. Ook bevat de Beppy cup geen chemicaliën. Je kunt de cup hergebruiken en wanneer je de cup zorgvuldig gebruikt gaat een cup jarenlang mee.

Ook bespaar je er nog eens veel geld mee. Je geeft namelijk eenmalig een bedrag uit aan een leuke set van 2 Beppy cups. Bij zorgvuldig gebruik gaan de cups jarenlang mee!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen