Beppy Nederlands

Voel je fit tijdens je menstruatie!

Laten we voorop stellen dat iedere menstruatie anders is. Veel vrouwen kunnen goed ziek zijn tijdens deze periode. Aan de andere kant is er ook een grote groep vrouwen die nergens last van heeft. Er zijn een hoop trucjes die je kunt toepassen waardoor je je tijdens het bezoek van tante Bep beter kunt voelen.

Kom in beweging!

Oke, dit is misschien wel het laatste waar je aan wilt denken tijdens je menstruatie. Maar toch is sporten, vooral tijdens je periode, erg goed voor je. Door te sporten maak je namelijk “feel good” stofjes aan zoals endorfine. Endorfine zorgt voor een lekker gevoel én verlicht pijn! Deze combinatie kan er dus heel goed voor zorgen dat jij je net even wat lekkerder voelt en je niet doet denken aan de krampen in je onderbuik. Daarnaast bevordert sporten ook de aanmaak van melatonine en dit stofje zorgt er weer voor dat je beter slaapt. Beter slapen laat je ook weer beter voelen dus 1 + 1 = 2! Nu is het echt niet nodig om gelijk de hele marathon te lopen en is een beetje beweging al voldoende. Maak een lekkere wandeling door het park of doe eens mee met een groepslesje in de sportschool.

Ontspan!

Niet alleen bewegen is goed voor je maar het is net zo belangrijk om goed te ontspannen. Ook mag je jezelf echt wel even extra verwennen tijdens je ongesteldheid. Een lekker warm bad kan ook helpen tegen krampjes bijvoorbeeld. Warmte verwijdt de bloedvaten en verzacht hierdoor de pijn. Smeer nog lekker een maskertje op je gezicht en zet een heerlijke kop thee et voila, je kan chillen!

Verwen jezelf!

Zoals eerder beschreven helpt het erg goed om jezelf even extra in de watten te leggen. Dit kun je doen door jezelf wat “me time” te gunnen of jezelf te trakteren op die gave tas die je al een tijdje in de smiezen had. Tip! Laat vooral die chocoladereep tijdens je menstruatie niet liggen. Chocola verhoogt namelijk je serotonineniveau en serotonine is weer zo een magisch gelukshormoon.

TIP! Probeer tijdens menstruatie een aantal dingen te vermijden of juist extra toe te voegen aan je dieet. Koffie kan je bijvoorbeeld beter even laten staan. Cafeïne vernauwt de bloedvaten en kan hoofdpijn en krampen versterken. Wat je het beste wel of niet kunt eten tijdens je periode lees je hier!

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.