Hoe lang mag ik een menstruatie cup dragen?

Hoe lang mag ik een menstruatie cup dragen?

Hoe lang mag ik een menstruatie cup dragen?

Op internet lees je op fora en menstruatie cup websites verschillende verhalen. Het ene gerenommeerde merk verteld dat je de cup 8 tot 12 uur in mag houden en het andere merk geeft weer aan dat 2 tot 3 keer per dag legen voldoende is. Er zijn zelfs merken die beweren dat je de menstruatie cup gewoon de hele dag in mag houden zonder zorgen. Wij adviseren je echter de cup absoluut niet langer dan 8 uur te dragen. Dit geldt overigens voor alle menstruatieproducten.

Ook beweert men dat je bij het dragen van een menstruatie cup geen risico loopt op TSS (Toxic Shock Syndrome, ook wel de tamponziekte genoemd), omdat de menstruatie cup niet absorberend is. Wij zijn het hier niet helemaal mee eens. Er is in Canada één incident van TSS geassocieerd met het gebruik van een menstruatie cup. Meer informatie lees je hier.

Loop dus geen onnodig risico en zorg dat je tenminste iedere 8 uur de menstruatie cup leegt en schoonmaakt.

Wat kun je doen om de kans op TSS te verkleinen?

– Hygiëne! Zorg dat je je handen goed wast alvorens je in contact komt met de menstruatie cup. Was ook goed je handen na het inbrengen van de menstruatie cup.

– Zorg dat je de menstruatie cup goed reinigt en desinfecteert. Hoe je dit precies doet lees je hier. Als je een of meer van de onderstaande symptomen hebt, verwijder dan de BeppyCUP onmiddellijk en win zo snel mogelijk medisch advies in. Leg daarbij aan de arts uit dat je ongesteld bent.

acute hoge koorts
duizeligheid
overgeven
hoofdpijn
diarree
uitslag aan de huid
een zere keel
rode ogen
flauwvallen
spierpijn

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen