Beppy Tampon beginners

 • Q: Kan Beppy in mijn lichaam verdwijnen?

  A: Nee. Beppy kan niet verdwijnen in je lichaam. Geen enkele tampon past door het piepkleine gaatje in je baarmoedermond. Het kan voorkomen dat de tampon wat verder doorschuift, opzij dan de baarmoeder. Zelfs dan krijg je de tampon er met wat geduld, weer uit.

 • Q: Hoe doe je Beppy in?

  A: Er zijn verschillende tampons, sommige zijn uitgerust met een inbrenghuls, andere bestaan uit kogelvormig katoen. Beppy is een speciaal zacht sponsje. Beppy vouw je tussen je wijsvinger en duim samen, waardoor je Beppy makkelijk kunt inbrengen. Lees en bewaar altijd goed de gebruiksaanwijzing.

 • Q: Past Beppy wel?

  A: Ja hoor, Beppy past goed. Je brengt Beppy in door deze samen te vouwen en in je schede te schuiven. Als je Beppy hebt ingebracht neemt hij de vorm van je lichaam aan, daardoor is deze tampon erg comfortabel en voel je hem niet zitten.

 • Q: Worden mijn vingers vies tijdens het inbrengen?

  A: Alleen een inbrenghuls kan ervoor zorgen dat je schone vingers houdt. Alle andere tampons dienen met de vinger ingebracht te worden. Was daarom voordat je Beppy inbrengt, je handen grondig. De Beppy wordt ingebracht zoals iedere tampon, het enige verschil is dat je deze vooraf samenvouwt.

 • Q: Hoe weet ik of Beppy goed zit?

  A: Net als een standaard tampon zit Beppy in principe goed als je hem niet voelt. Hij hoort diep in de vagina geplaatst te worden, maar als Beppy iets lager zit werkt Beppy ook prima. Als Beppy maar voorbij je bekkenbodemspier geplaatst wordt, zodat je Beppy niet kunt uitpersen.

 • Q: Moet Beppy diep zitten?

  A: Het ligt eraan wat je wilt gaan doen met Beppy, ga je zwemmen of heb je seks, dan is het slim om Beppy diep in te brengen. Bij seks gaat dit uiteraard vanzelf. Voor ‘normaal’ gebruik kun je Beppy inbrengen net na je bekkenbodemspier.

 • Q: Hoe lang kan ik Beppy dragen?

  A: De draagduur van een tampon hangt van de sterkte van je menstruatie af. Tijdens de eerste, zwaardere dagen van je menstruatie, moet je de Beppy tampon waarschijnlijk na 2 tot 6 uur wisselen. Tijdens de lichtere dagen kan Beppy ongeveer 6 tot 8 uur worden gebruikt. Denk er altijd aan de laatste tampon aan het einde van je menstruatie te verwijderen. Na verloop van tijd voel je perfect aan hoe vaak je Beppy moet verwijderen.

 • Q: Hoe haal ik Beppy eruit?

  Gebruik van de Beppy Tampon is net als het gebruik van contactlenzen, je moet een beetje oefenen. Maar dat geldt ook voor je eerste keer tampon gebruik. De Beppy Tampon is het makkelijkst te verwijderen als je ontspannen bent, vooral de eerst paar keren moet je er de tijd voor nemen. De Beppy Tampon is eenvoudig te verwijderen, doordat Beppy een handig uitneemlusje heeft waar je je vinger doorheen kunt steken.

 • Q: Hoe verwijder je als Beppy diep zit?

  A: Na het vrijen zit Beppy iets dieper dan wanneer je Beppy draagt zonder te vrijen. Vlak na het vrijen is je vagina nog maximaal opgerekt, wacht dus even met het verwijderen van Beppy. Het makkelijkste is om deze te verwijderen tijdens het douchen of in bad, dan ben je lekker ontspannen en is je vagina soepel en vochtig. Eventueel kun je Beppy wat laten zakken (verzwaren) door deze nat te maken met de douche, dan is Beppy makkelijk te pakken. Ontspannen is het belangrijkste.

 • Q: Wat doe ik met een gebruikte Beppy?

  A: Wikkel de Beppy tampon in een stukje toiletpapier en gooi hem in de vuilnisemmer. In heel wat openbare toiletten vind je speciaal daarvoor geplaatste hygiënische afvalbakken. Gooi in geen geval Beppy in het toilet. Het toilet kan hier namelijk door verstopt raken.

 • Gebruik van Beppy Tampon

 • Q: Kan ik Beppy ook in de sauna dragen?

  A: Ja, je kan Beppy zonder problemen in de sauna dragen.

 • Q: Kan ik Beppy dragen in een (turks) stoombad?

  A: Ja, je kan Beppy zonder problemen dragen in een (turks) stoombad.

 • Q: Kan ik met Beppy zwemmen?

  A: Met de Beppy tampon kun je tijdens je menstruatie alles doen wat je graag doet, ook zwemmen. Aangezien de Beppy Tampon het menstruatiebloed absorbeert binnen in je lichaam. De vagina is van nature een gesloten systeem. Door het touwtje van standaard tampons, wordt het systeem een klein beetje geopend, echter omdat Beppy tampons geen touwtje hebben, blijft het netjes gesloten ook tijdens het zwemmen. Het is wel belangrijk dat je Beppy ver genoeg in de vagina plaatst, bij voorkeur tegen je baarmoedermond aan.

 • Q: Kan je met Beppy duiken?

  A: Ja, breng Beppy van te voren (diep) in, dan kun je hier gemakkelijk 2-3 uur mee duiken.

 • Q: Voelt je partner Beppy als je samen vrijt?

  A: Als je opgewonden bent, dan zit er meer rek in je vagina dan in niet opgewonden toestand. Als Beppy op lichaamstemperatuur is, is deze zacht en flexibel zoals de vaginawand. Voor een man kan het lijken alsof hij tegen de baarmoedermond aankomt (dit voelt een man wel vaker). Als je vrijt met je vaste partner voelt hij misschien wel verschil (omdat hij je fysiek goed kent).

 • Q: Hoe kun je vrijen met Beppy?

  A: Als je Beppy gebruikt wordt je vagina gewoon op natuurlijke wijze bevochtigd, dit gebeurt namelijk aan het begin van de vagina. Beppy zit dieper. Uiteraard kun je zonder problemen extra glijmiddel gebruiken.

 • Q: Kan je Beppy tijdens seks in het water gebruiken?

  A: Ja dat kan, wel is er een groter risico op doorlekken. Verwissel regelmatig en tijdig Beppy in dit geval.

 • Q: Kan Beppy gebruikt worden samen met condooms?

  A: Ja, al vele jaren worden deze tampons i.c.m. condooms zonder problemen gebruikt.

 • Beppy Tampon knelpunten

 • Q: Kan je Beppy ook te diep inbrengen?

  A: Beppy kan nooit binnen in je lichaam zoekraken, hij kan namelijk nergens heen. De tampon kan onmogelijk de baarmoedermond passeren. Beppy hoeft alleen bij zwemmen en seks iets verder ingebracht te worden. Beppy vangt het menstruatievocht optimaal op als Beppy voorbij de bekkenbodem spieren en tegen de baarmoedermond aan zit. Als Beppy achter de baarmoedermond is geplaatst, werkt Beppy niet.

 • Q: Hoe kan het dat Beppy doorlekt?

  A: Heel soms kan het voorkomen dat Beppy niet goed is ingebracht en dat Beppy lekt. Beppy zit waarschijnlijk naast de baarmoedermond. Het menstruatievocht vloeit uit de baarmoedermond. Beppy vangt het menstruatievocht optimaal op, als Beppy voorbij de bekkenbodem spieren en tegen de baarmoedermond aan zit. Net als iedere tampon, kan Beppy op de zwaardere dagen na 2-4 uur doorlekken. Dan is het tijd om Beppy te verwijderen en een nieuwe in te brengen.

 • Q: Ik krijg Beppy er niet uit, wat nu?

  A: Blijf vooral rustig. Hoe meer je ontspant hoe makkelijker je Beppy eruit krijgt. Haal Beppy er met je vingers uit, pincet greep of zoek het lusje van Beppy en trek hem naar buiten. Lukt dit niet, probeer een vaginale douche zodat Beppy zwaarder word. Werkt ook dit niet en is het lusje moeilijk vindbaar, kun je eventueel in hurkzit met twee vingers (pincetgreep) Beppy pakken en eruit halen. Eventueel lichtjes mee persen.

 • Q: Kan je Beppy er altijd uithalen?

  A: Normaal gesproken wel. Het is even wennen en oefenen in het begin. Bij de eerste keer gebruik adviseren wij Beppy niet direct erg diep in te brengen, zodoende ervaar je de nieuwe tampon en oefen je het verwijderen beter. Na een aantal maal ben je een geoefend gebruikster en kun je deze dieper inbrengen. Na seks dien je 20 minuten te wachten tot de vagina minder uitgerekt is. Eventueel hurken en lichtjes persen. Het kan zijn dat Beppy naast de baarmoedermond schuift, in dit geval is Beppy lastig te verwijderen. Geen enkele tampon mag in de vagina blijven zitten, als het verwijderen echt niet lukt, dan binnen 24 uur de huisarts, medisch assistente of gynaecoloog er uit laten halen. Mocht je een gekantelde baarmoeder hebben, dan kan dit weleens problemen opleveren met verwijderen. Overleg dit met je huisarts of gynaecoloog.

 • Veilig en hygiënisch over Beppy Tampon

 • Q: Kan de TSS ziekte ook bij Beppy optreden?

  A: Iedere tamponfabrikant dient de waarschuwing over TSS op te nemen in de bijsluiter van het product. Beppy bevat geen super absorberende materialen en heeft daarmee risico op TSS aanzienlijk verminderd. Gebruik Beppy echter nooit langer dan 8 uur. Als je tijdens je menstruatie, of kort erna, plotselinge hoge koorts, braken, diarre, flauwvallen, duizeligheid of een uitslag hebt; verwijder dan direct je tampon en ga direct naar een arts. Het is zeer belangrijk je arts te zeggen dat je ongesteld bent en tampons hebt gebruikt.

 • Q: Kan ik Beppy meer dan 1 keer gebruiken?

  A: Nee, de Beppy Tampon kun je niet hergebruiken. Na gebruik moet je de Beppy Tampon in de vuilnisemmer gooien.

 • Q: Kan ik Beppy ‘s nachts gebruiken?

  A: Ja, dit is zelfs heel comfortabel. Je kan je in je slaap zo vaak bewegen als je maar wilt, Beppy blijft veilig op zijn plaats – in tegenstelling tot een maandverband. Hoewel je Beppy ‘s nachts misschien iets langer draagt, is het bloedverlies meestal lichter als je ligt. Wel moet je altijd vlak voor het slapen gaan en onmiddellijk na het opstaan een nieuwe tampon inbrengen.

 • Q: Kan ik gewoon plassen met Beppy in?

  A: Ja, Beppy zit namelijk in je vagina. De vagina, urinebuis en anus liggen van elkaar gescheiden en hebben hun eigen openingen. Je hoeft Beppy dus niet bij elk toiletbezoek te wisselen. Het is misschien zelfs iets makkelijker Beppy na het plassen te verwijderen aangezien je je dan beter kan ontspannen.

 • Q: Verlies ik mijn maagdelijkheid als ik Beppy gebruik?

  A: Er is een kans dat het maagdenvlies beschadigd wordt. Dit betekent echt niet dat je je maagdelijkheid verliest. Er zijn verschillende definities van het verliezen van de maagdelijkheid, afhankelijk van cultuur en religie. Maagdelijkheid is een gecompliceerd thema, maar over het algemeen gesproken kan maagdelijkheid slechts verloren worden door seks met penetratie. Dit is onafhankelijk van het feit of het maagdenvlies al gebroken was of niet. Beppy Tampons kunnen in principe worden gebruikt door jonge meisjes en vrouwen die nog geen gemeenschap hebben gehad mits zij gewend zijn reguliere tampons te gebruiken en zij vertrouwen genoeg hebben om Beppy correct te gebruiken.

 • Q: Vervangt de Beppy de standaard hygiënische producten voor vrouwen?

  A: In principe niet. Er zijn vrouwen die in verband met allergieën uitsluitend de Beppy tampon gebruiken omdat het een synthetisch sponsje is. Andere gebruiksters zorgen dat ze Beppy in huis hebben voor speciale gelegenheden, zoals een dagje strand of een bezoek aan de sauna.

 • Q: Kan ik seks hebben tijdens mijn menstruatie zonder Beppy?

  A: Natuurlijk kan dat, het wordt alleen zo’n kliederboel. Vergeet ook geen condooms en/of anticonceptie te gebruiken.

 • Q: Ik heb een spiraaltje,kan ik Beppy gebruiken?

  A: Ja. Je hoeft je geen zorgen te maken. De koordjes van je spiraaltje zullen niet aan Beppy vastkleven.

 • Q: Kan je van een te grote tampon opgewonden worden?

  A: Nee, dit is niet bekend.

 • Q: Kan je Beppy ook gebruiken tegen afscheiding?

  A: Afscheiding heeft een reden. Door tampons te gebruiken verhoog je de kans op infecties. Mocht je last hebben van veel afscheiding gebruik dan een inlegkruisje en verwissel deze vaak.

 • Q: Wat is TSS (toxic shock syndrome)?

  A: TSS is zeldzame maar zeer ernstige ziekte die zelfs dodelijk kan zijn. TSS wordt veroorzaakt door een bacteriële intoxicatie en wordt in verband gebracht met het gebruik van tampons en andere super absorberende materialen, zoals maandverband en luiers. Voor meer informatie kan je de Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Toxischeshocksyndroom bekijken.

 • Meer vragen over Beppy Tampon

 • Q: Waar wordt Beppy geproduceerd?

  A: De Beppy tampon wordt in eigen beheer geproduceerd in Nederland. De producent is ISO gecertificeerd, dat inhoudt dat het product en de productie voldoen aan de internationale standaard.

 • Q: Beppy is maar in één maat te koop?

  A: De Beppy Tampon is er maar in één maat en past altijd. Ze zijn namelijk erg flexibel en zacht. Dit zorgt ervoor dat één maat bij vrijwel iedere vrouw goed zit. One size fits all!

 • Q: Is Beppy anti-allergeen?

  A: Ja, de Beppy tampon is anti-allergeen en kan dus goed gebruikt worden door vrouwen die geen standaard tampons van katoen of cellulose kunnen verdragen.

 • Q: Waarom heeft Beppy geen touwtje?

  A: Dit zorgt voor meer gebruiksgemak tijdens het dragen. Je bent hierdoor vrij om te doen en laten wat je wilt. Wanneer je bijvoorbeeld in de sauna, het zwembad of op het strand bent hoef je niet meer bang te zijn dat het touwtje zichtbaar is.

 • Q: Is een tampon zonder touwtje hygiënisch?

  A: Een tampon zonder touwtje is even hygiënisch als het gebruik van een tampon met touwtje, zolang je je handen wast vóór en na het verwijderen.

 • Q: Kan je met Beppy doorlekken?

  A: Zoals bij iedere tampon heb je kans op doorlekken. Gebruik de Beppy Tampon daarom liever tijdens de lichtere dagen en verwissel deze voldoende tijdens de zwaardere dagen. Daarnaast kan een tampon weleens niet goed zitten, zorg dat deze voorbij de bekkenbodemspieren wordt ingebracht en tegen de baarmoedermond aan zit.

 • Q: Wat is het verschil tussen de DRY en WET versie?

  A: De WET versie is voorzien van een uitneemlusje en lactagel. Hierdoor wordt Beppy gebruiksvriendelijker, zo kun je Beppy eenvoudig inbrengen en verwijderen. De DRY versie heeft een anatomische vorm en is bedoeld voor de ervaren gebruikster.

 • BeppyCUP beginners

 • Q: Wat zijn de voordelen van de BeppyCUP?

  A: Ten eerste draagt de BeppyCUP enorm comfortabel. Je hebt niet eens het idee dat je iets in hebt. Daarnaast is de BeppyCUP ook nog eens super duurzaam, milieuvriendelijk en bevat zij geen chemicaliën. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het geld wat je uiteindelijk al heel snel bespaard…

 • Q: Waarom zou ik de BeppyCUP gebruiken?

  A: In tegenstelling tot reguliere menstruatieproducten zoals tampons, inlegkruisjes en maandverband is de BeppyCUP herbruikbaar. De BeppyCUP kan meerdere jaren meegaan. Bedenk dus eens hoeveel je kan besparen, en beter nog, hoeveel afval je hiermee voorkomt. Je kan dus zeker zeggen dat je het milieu een handje helpt door de BeppyCUP te gebruiken.

 • Q: Hoe breng je de BeppyCUP in?

  A: De BeppyCUP draag je net zoals een reguliere tampon. Echter vouw je de CUP samen, waarna je hem inbrengt. Er zijn verschillende manieren om de BeppyCUP te vouwen. De meest gebruikte vouw is de C-vouw. Hierbij vouw je de cup in de lengte dubbel en dan nog een keer dubbel. Test ze eens uit door te kijken welke manier het beste voor jou werkt. Bekijk de verschillende vouwmethodes op ons Youtube kanaal. Je zou ook nog eens glijmiddel op waterbasis kunnen gebruiken.

 • Q: Hoe lang mag ik de BeppyCUP dragen?

  A: Draag de BeppyCUP niet langer dan 8 uur. Het verschilt per vrouw hoelang zij de BeppyCUP kan dragen. Vergelijk dit een beetje met het aantal uur dat je een reguliere tampon in zou hebben. Maar ten alle tijden nooit langer dan 8 uur om TSS te voorkomen. Meer weten over hoelang je de BeppyCUP kunt dragen? Bekijk dan ons artikel over de draagduur van cups hier.

 • Q: Hoe verwijder ik de BeppyCUP?

  A: Was eerst grondig je handen. Rijk met je vinger naar het uitneemlusje en verwijder de BeppyCUP voorzichtig. Het kan zijn dat je BeppyCUP zich vacuüm heeft gezogen. Druk dan de BepppyCUP een beetje in aan de zijkant om het vacuüm te verbreken waarna je de BeppyCUP verwijderd. Giet de BeppyCUP leeg in het toilet en reinig de BeppyCUP grondig. Heb je moeite met het verwijderen? Geen zorgen, lees hier meer over het verwijderen van de BeppyCUP.

 • BeppyCUP gebruik

 • Q: Is de BeppyCUP geschikt voor iedereen?

  A: De BeppyCUP is voor bijna iedereen geschikt. Maar net zoals bij alle andere menstruatieproducten geldt dat de ene vrouw een reguliere tampon fijner vind, de ander liever een maandverband draagt en weer de andere vrouw zweert bij een Beppy spons of menstruatiecup. Menstruatiecups hebben geen negatieve invloed op het vaginale milieu. Een menstruatiecup kan daardoor vaginale klachten voorkomen. Of ongemakken verminderen. Er zijn maar zelden vrouwen allergisch voor medische siliconen.

 • Q: Voel je de BeppyCUP zitten?

  A: Dit zou niet het geval moeten zijn. Voel je de CUP zitten? Check dan even of ze wel juist geplaatst is. Iedere vrouw is anders van binnen dus het zou ook zo kunnen dat een menstruatie cup niet geschikt is voor je. Alhoewel dit zeer zeldzaam is. Je kunt ons ook contacteren voor extra tips & tricks.

 • Q: Hoe weet ik of de BeppyCUP goed zit?

  A: Heel simpel, wanneer je hem niet voelt, of wanneer hij niet irriteert zit de BeppyCUP goed! De BeppyCUP breng je minder diep in als een reguliere tampon. Check altijd even of de BeppyCUP goed is uitgeklapt. Dit doe je door de vingers 360 graden langs de menstruatiecup te bewegen.

 • Meer vragen over de BeppyCUP

 • Q: Voorkomt de BeppyCUP ook SOA’s en zwangerschap?

  A: Nee, absoluut niet! Ondanks dat je met de BeppyCUP kunt vrijen, zorgt de BeppyCUP er niet voor dat je niet zwanger raakt of een SOA oploopt. Vrij dus altijd veilig! Ook zwanger raken tijdens je menstruatie is onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk. Je bent vruchtbaar op de dagen voorafgaand aan en rond het tijdstip van je ovulatie - door de levensduur van sperma - en als je een korte cyclus hebt, is het mogelijk dat je ovuleert net na je menstruatie. Je kunt dus erg vroeg tijdens je cyclus vruchtbaar zijn, zelfs wanneer je nog bloedt.

 • Q: Hoeveel geld bespaar ik met de BeppyCUP?

  A: Feit is, je bespaart een hoop geld door bijvoorbeeld reguliere tampons of maandverband in te ruilen voor een menstruatie cup. De BeppyCUP is herbruikbaar en hierdoor hoef je niet iedere cyclus een doosje nieuwe tampons of wat dan ook in huis te halen. Je eenmalige aanschaf is natuurlijk wel wat hoger maar dit heb je er zo uit! Hoeveel geld je precies bespaart hangt onder andere af van je leeftijd en soort menstruatie product dat je normaliter gebruikt. Je zou dus zelf een rekensommetje kunnen maken. Leuk feitje, wist je dat een vrouw gemiddeld 9000 tampons verbruikt in haar leven?

 • Veilig en hygiënisch omgaan met de BeppyCUP

 • Q: Hoe bewaar ik mijn BeppyCUP?

  A: Zorg ervoor dat de BeppyCUP goed beschermd is, maar voldoende luchttoevoer heeft. Het bijgeleverde zakje en de verpakking is hiervoor ideaal. Gooi de verpakking dus niet weg.

 • Q: Hoe maak ik de BeppyCUP schoon?

  A: Tijdens de menstruatieperiode is het voldoende om de BeppyCUP te reinigen met water en pH-neutrale zeep. Tip: Gebruik een kleine borstel om de luchtgaatjes te reinigen en vouw de BeppyCUP binnenstebuiten. Indien nodig kun je de BeppyCUP koken in azijn of zout water om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Na iedere menstruatieperiode is het noodzakelijk om de BeppyCUP grondig te ontsmetten. Zorg altijd eerst voor schone handen, reinig de BeppyCUP uitvoerig en kook daarna de BeppyCUP 3 minuten in een pan met water. Een andere manier om te desinfecteren is het gebruik van de magnetron. Plaats de BeppyCUP in een klein bakje en vul het met kokend water en kook dit ongeveer 3 minuten in de magnetron. Let op en wees voorzichtig, het kopje moet 100% onder water staan. De Beppy Steam + Sterilizer is speciaal ontwikkeld om de BeppyCUP te reinigen. Ben jij van de comfort en de zekerheid? Dan is de Beppy Steam + Sterilizer echt iets voor jou! Met de Beppy Steam + Sterilizer reinig en desinfecteer je overigens bijna alle merken menstruatiecups.

 • Beppy condooms

 • Q: Kan ik Beppy condooms anaal gebruiken?

  Je kunt Beppy condooms prima anaal gebruiken. Wel raden we je aan om een glijmiddel te gebruiken. Let op dat dit géén glijmiddel op oliebasis is.

 • Q: Waarom Beppy condooms?

  A: Beppy condooms zijn uitermate comfortabele condooms. De condooms zijn gemaakt van natuurlijk rubberlatex en iets breder. De maat van de condooms zorgt bij veel mannen voor meer comfort. Ook hebben Beppy condooms geen vervelende latex geur en hier worden we natuurlijk allemaal vrolijk van.

 • Q: Welke maat heeft een Beppy condoom?

  A: Beppy condooms zijn iets groter dan de gemiddelde condooms die je in Nederland ziet. De gemiddelde man in Nederland heeft dit qua maat namelijk echt nodig. De maat van een Beppy condoom is 56 mm. Wist je trouwens dat de maat van een condoom wordt vastgesteld aan de hand van de ‘nominale breedte’? Het gaat dus helemaal niet om de lengte van de penis.

 • Q: Kan ik een allergische reactie krijgen door het gebruik van Beppy condooms?

  A: Beppy condooms zijn gemaakt van een natuurlijk rubber latex. Dit materiaal kan allergische reacties veroorzaken inclusief anafylactische shock. Dit kan gebeuren wanneer de gebruiker allergisch is voor latex.

 • Q: Hoe doe ik een condoom om?

  A: Controleer voor gebruik de uiterste gebruiksdatum. Scheur de verpakking aan één zijde open en haal het condoom er voorzichtig uit. Let op: condooms kunnen beschadigen door nagels en sieraden. Breng het condoom pas aan wanneer de penis volledig stijf is. Druk het topje van het condoom samen met je wijsvinger en duim zodat er geen lucht in het reservoir kan achterblijven en rol met je andere hand het condoom zachtjes uit richting de schacht van de penis.

 • Q: Hoe bewaar ik mijn condooms?

  A: Bewaar de condooms op een koele en droge plaats. Zorg dat de condooms buiten bereik van zonlicht worden bewaard.

 • Q: Wat moet ik doen wanneer het condoom is gescheurd?

  A: Zoek medische hulp, tenminste binnen 72 uur, wanneer het condoom scheurt of lekt tijdens gebruik.

 • Q: Zijn Beppy condooms betrouwbare voorbehoedsmiddelen?

  A: Beppy condooms zijn gemaakt van hoge kwaliteit natuurlijk rubber latex, hebben een glad oppervlak, een natuurlijke kleur en zijn voorzien van een niet-medicinale glijmiddel. Indien de instructies van de fabrikant worden nageleefd zijn de condooms een effectieve contraceptie methode. Echter geen enkele contraceptiemethode 100% bescherming bieden.

 • Q: Kan ik SOA’s krijgen bij gebruik van een Beppy condoom?

  A: Je kunt de kans op een soa verkleinen door condooms te gebruiken, maar geen enkel voorbehoedsmiddel kan dit 100% uitsluiten. Het is van belang dat je er juist mee om gaat. Check daarom altijd de uiterste gebruiksdatum en kies de juiste maat condoom. Zorg ook dat het condoom niet in aanraking komt met (scherpe) sieraden of nagels. Een veilig condoom kun je herkennen aan het CE-logo op de verpakking. Lees ook altijd eerst de instructies op de verpakking en het bijsluiter.

 • Q: Kan ik glijmiddel gebruiken in combinatie met Beppy condooms?

  A: Glijmiddel op waterbasis kun je prima gebruiken maar pas op voor glijmiddel op oliebasis. Glijmiddel op oliebasis tasten het condoom aan. Voorbeelden hiervan zijn uiteraard glijmiddel op oliebasis, Vaseline, massage olie, baby olie, baby lotion, boter, etc. Wanneer je een glijmiddel wilt gebruiken die geschikt is in combinatie met condooms dan is de Beppy Comfort Gel een fijn glijmiddel.

 • Q: Hoe doe ik een condoom af?

  A: Trek jezelf terug uit je partner na de ejaculatie en voordat de penis slap wordt. Wanneer de penis slap wordt, gaat het condoom losser zitten en is de kans groot dat je gaat lekken. Houd het condoom daarom goed vast. Rol daarna het condoom voorzichtig af terwijl je het condoom een beetje dichtknijpt boven het reservoir en het ejaculaat. Controleer goed of het condoom nog intact is.

 • Q: Waar laat ik het condoom na gebruik?

  A: Na gebruik kun je een knoopje leggen in het condoom. Spoel het gebruikte condoom nooit door het toilet maar gooi het in de afvalbak.

 • Beppy glijmiddel

 • Hoe breng ik Beppy glijmiddel aan?

  Heel eenvoudig, breng de juiste hoeveelheid aan op je hand of direct op de gewenste plaats. Tip! Bij vaginaal gebruik kunt u het glijmiddel tussen uw schaamlippen aanbrengen en een beetje op de eikel. Zo hoeft u het glijmiddel niet direct aan te brengen in uw vagina.

 • Welke ingrediënten bevat Beppy Comfort Gel?

  De volgende ingrediënten bevinden zich in Beppy Comfort Gel: Aqua, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Citric Acid.

 • Kan ik Beppy glijmiddel gebruiken in combinatie met condooms?

  Jazeker! Beppy Comfort Gel is een glijmiddel op waterbasis. Hierdoor kun je het prima samen met condooms gebruiken of speeltjes.

 • Waar kan ik Beppy Comfort Gel voor gebruiken?

  Beppy Comfort Gel is een medisch glijmiddel dat perfect vaginaal, anaal en oraal te gebruiken is. Je kunt Beppy glijmiddel ook goed gebruiken in combinatie met speeltjes. Ook kun je Beppy Comfort Gel gebruiken tijdens massages of voor het makkelijker inbrengen van Beppy tampons.