Menstruatiecup schoonmaken: 5 handige tips!

Menstruatiecup-schoonmaken

Ben je al in het bezit van onze Beppy menstruatiecup of overweeg je er een aan te schaffen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de beste manieren om deze te reinigen! Het schoonmaken van je menstruatiecup is essentieel voor een optimale hygiëne en om de levensduur van je cup te verlengen. Met de juiste producten en een beetje kennis kun je eenvoudig jouw menstruatiecup schoonmaken. Ontdek hier alles wat je moet weten!

Wat is een menstruatiecup?

Een menstruatiecup is een flexibele, herbruikbare cup die is ontworpen om menstruatiebloed op te vangen. Onze cups worden gemaakt van zachte en flexibele, medische siliconen. Als je de cup hebt ingebracht vormt het zich volledig naar jouw lichaam, hiervoor voel je de menstruatiecup niet zitten.

In tegenstelling tot tampons of maandverband, die worden weggegooid na gebruik, kan een menstruatiecup keer op keer worden gereinigd en opnieuw worden gebruikt, wat zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk is. Win-win!

Menstruatiecup schoonmaken: 5 tips!

  • Spoelen met koud water: Spoel je menstruatiecup grondig af onder koud water telkens wanneer je deze hebt verwijderd. Dit helpt om bloedresten te verwijderen en voorkomt dat er vlekken ontstaan op de cup.
  • Gebruik milde zeep: Reinig je menstruatiecup na elke cyclus met milde, ongeparfumeerde zeep en water. Vermijd antibacteriële zeep of zeep met toegevoegde geurstoffen, omdat dit de gevoelige huid van de vagina kan irriteren.
  • Kookmethode: Kook je menstruatiecup in water gedurende 5-10 minuten tussen je menstruatiecycli door om bacteriën te doden en de cup grondig te desinfecteren.
  • Sterilizer van Beppy: Maak gebruik van de Beppy Sterilizer, een handige en effectieve manier om je menstruatiecup te steriliseren. Plaats je cup in de sterilizer en volg de instructies voor een snelle en grondige reiniging. Kokend water en stoom kunnen tot 99,9% van de bacteriën, schimmels en virussen elimineren.
  • Luchtdroging: Laat je menstruatiecup volledig drogen aan de lucht voordat je deze opbergt. Zorg ervoor dat de cup goed geventileerd is om schimmelvorming te voorkomen.

Menstruatiecup-schoonmaken-beppy

Waarom de Beppy Sterilizer?

De Beppy Sterilizer is speciaal ontworpen voor het steriliseren van menstruatiecups en biedt een snelle en effectieve manier om je cup hygiënisch schoon te houden. Met behulp van stoomtechnologie doodt de sterilizer 99,9% van de bacteriën, schimmels en virussen, waardoor je menstruatiecup veilig en schoon blijft voor hergebruik.

Bovendien is de Beppy Sterilizer compact en draagbaar, waardoor het ideaal is voor gebruik thuis of onderweg.

Door regelmatig je menstruatiecup schoon te maken en te steriliseren, kun je niet alleen infecties voorkomen, maar ook de levensduur van je cup verlengen, waardoor het een duurzame en kosteneffectieve keuze is voor menstruatiehygiëne.

Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen