Beppy Nederlands

Veelgestelde vragen

Wil je weten hoe je Beppy moet gebruiken kijk dan ook de instructievideo of lees de meest gestelde vragen over Beppy tampons hieronder. Op de pagina's betalen en bestellen en levertijden en retourneren vind je informatie over onze webwinkel service. Je kunt Beppy ook gewoon in de winkel kopen bij een verkooppunt bij jou in de buurt.

 • Beppy beginners

  Q: Kan Beppy in mijn lichaam verdwijnen?

  A: Nee. Beppy kan niet verdwijnen in je lichaam. Geen enkele tampon past door het piepkleine gaatje in je baarmoedermond. Het kan voorkomen dat de tampon wat verder doorschuift dan nodig, bijvoorbeeld als je per ongeluk een tweede tampon hebt ingebracht of seks hebt gehad. Zelfs dan, krijg je de tampon er weer uit.  

 • Q: Hoe doe je Beppy in?

  A: Er zijn verschillende tampons, sommige zijn uitgerust met een inbrenghuls, andere bestaan uit kogelvormig katoen. Beppy is een speciaal zacht sponsje. Beppy vouw je tussen je wijsvinger en duim samen, waardoor je Beppy makkelijk kunt inbrengen. Lees en bewaar altijd goed de gebruiksaanwijzing.

 • Q: Past Beppy wel?

  A: Ja hoor, Beppy past gemakkelijk. Je brengt Beppy in door deze samen te vouwen, de grootte is dan gelijk aan een kogelvormige tampon. Als je Beppy hebt ingebracht neemt hij de vorm van je lichaam aan, daardoor is deze tampon erg comfortabel en voel je hem niet zitten.

 • Q: Worden mijn vingers vies tijdens het inbrengen?

  A: Alleen een inbrenghuls kan ervoor zorgen dat je schone vingers houdt. Alle andere tampons dienen met de vinger ingebracht te worden. Was daarom voordat je Beppy inbrengt, je handen grondig. De Beppy wordt ingebracht zoals iedere tampon, het enige verschil is dat je deze vooraf samenvouwt.

 • Q: Hoe weet ik of Beppy goed zit?

  A: Net als een standaard tampon zit Beppy in principe goed als je hem niet voelt. Hij hoort diep in de vagina geplaatst te worden, maar als Beppy iets lager zit werkt Beppy ook prima. Als Beppy maar voorbij je bekkenbodemspier geplaatst wordt, zodat je Beppy niet kunt uitpersen.

 • Q: Moet Beppy diep zitten?

  A: Het ligt eraan wat je wilt gaan doen met Beppy, ga je zwemmen of heb je seks, dan is het slim om Beppy diep in te brengen. Bij seks gaat dit uiteraard vanzelf. Voor ‘normaal’ gebruik kun je Beppy inbrengen net na je bekkenbodemspier.

 • Q: Hoe lang kan ik Beppy dragen?

  A: De draagduur van een tampon hangt van de sterkte van je menstruatie af. Tijdens de eerste, zwaardere dagen van je menstruatie, moet je de Beppy tampon waarschijnlijk na 2 tot 6 uur wisselen. Tijdens de lichtere dagen kan Beppy ongeveer 6 tot 8 uur worden gebruikt. Denk er altijd aan de laatste tampon aan het einde van je menstruatie te verwijderen. Na verloop van tijd voel je perfect aan hoe vaak je Beppy moet verwijderen.

 • Q: Hoe haal ik Beppy eruit?

  A: Gebruik van de Beppy Tampon is net als het gebruik van lenzen, je moet een beetje oefenen. Maar dat geldt ook voor je eerste keer tampongebruik. De Beppy Tampon is het makkelijkst te verwijderen als je ontspannen bent, vooral de eerst paar keren moet je er de tijd voor nemen. De Beppy Tampon is eenvoudig te verwijderen, doordat Beppy een handig uitneemlusje heeft waar je je vinger doorheen kunt steken.

 • Q: Hoe verwijder je als Beppy diep zit?

  A: Na het vrijen zit Beppy iets dieper dan wanneer je Beppy draagt zonder te vrijen. Vlak na het vrijen is je vagina nog maximaal opgerekt, wacht dus even met het verwijderen van Beppy. Het makkelijkste is om deze te verwijderen tijdens het douchen of in bad, dan ben je lekker ontspannen en is je vagina soepel en vochtig. Eventueel kun je Beppy wat laten zakken (verzwaren) door deze nat te maken met de douche, dan is Beppy makkelijk te pakken. Ontspannen is het belangrijkste.

 • Q: Wat doe ik met een gebruikte Beppy?

  A: Wikkel de Beppy tampon in een stukje toiletpapier en gooi hem in de vuilnisemmer. In heel wat openbare toiletten vind je speciaal daarvoor geplaatste hygiënische afvalbakken. Gooi in geen geval Beppy in het toilet. Het toilet kan hier namelijk door verstopt raken.

 • Gebruik van beppy

  Q: Kan ik Beppy ook in de sauna dragen?

  A: Ja, je kan Beppy zonder problemen in de sauna dragen.

 • Q: Kan ik Beppy dragen in een (turks) stoombad?

  A: Ja, je kan Beppy zonder problemen dragen in een (turks) stoombad.

 • Q: Kan ik met Beppy zwemmen?

  A: Met de Beppy tampon kun je tijdens je menstruatie alles doen wat je graag doet, ook zwemmen. Aangezien de Beppy Tampon het menstruatiebloed absorbeert binnen in je lichaam. De vagina is van nature een gesloten systeem. Door het touwtje van standaard tampons, wordt het systeem een klein beetje geopend, echter omdat Beppy tampons geen touwtje hebben, blijft het netjes gesloten ook tijdens het zwemmen. Het is wel belangrijk dat je Beppy ver genoeg in de vagina plaatst, bij voorkeur tegen je baarmoedermond aan.

 • Q: Kan je met Beppy duiken?

  A: Ja, breng Beppy van te voren (diep) in, dan kun je hier gemakkelijk 2-3 uur mee duiken.

 • Q: Voelt je partner Beppy als je samen vrijt?

  A: Als je opgewonden bent, dan zit er meer rek in je vagina dan in niet opgewonden toestand. Als Beppy op lichaamstemperatuur is, is deze zacht en flexibel zoals de vaginawand. Voor een man kan het lijken alsof hij tegen de baarmoedermond aankomt (dit voelt een man wel vaker). Als je vrijt met je vaste partner voelt hij misschien wel verschil (omdat hij je fysiek goed kent).

 • Q: Hoe kun je vrijen met Beppy?

  A: Als je Beppy gebruikt wordt je vagina gewoon op natuurlijke wijze bevochtigd, dit gebeurt namelijk aan het begin van de vagina. Beppy zit dieper. Uiteraard kun je zonder problemen extra glijmiddel gebruiken.

 • Q: Kan je Beppy tijdens seks in het water gebruiken?

  A: Ja dat kan, wel is er een groter risico op doorlekken. Verwissel regelmatig en tijdig Beppy in dit geval.

 • Q: Kan Beppy gebruikt worden samen met condooms?

  A: Ja, al vele jaren worden deze tampons i.c.m. condooms zonder problemen gebruikt.

 • Beppy knelpunten

  Q: Kan je Beppy ook te diep inbrengen?

  A: Beppy kan nooit binnen in je lichaam zoekraken, hij kan namelijk nergens heen. De tampon kan onmogelijk de baarmoedermond passeren. Beppy hoeft alleen bij zwemmen en seks iets verder ingebracht te worden. Beppy vangt het menstruatievocht optimaal op als Beppy voorbij de bekkenbodem spieren en tegen de baarmoedermond aan zit. Als Beppy achter de baarmoedermond is geplaatst, werkt Beppy niet.

 • Q: Hoe kan het dat Beppy doorlekt?

  A: Heel soms kan het voorkomen dat Beppy zo diep is ingebracht, dat Beppy lekt. Beppy zit dan achter de baarmoedermond. Het menstruatievocht vloeit uit de baarmoedermond. Beppy vangt het menstruatievocht optimaal op, als Beppy voorbij de bekkenbodem spieren en tegen de baarmoedermond aan zit. Net als iedere tampon, kan Beppy op de zwaardere dagen na 2-4 uur doorlekken. Dan is het tijd om Beppy te verwijderen en een nieuwe in te brengen.

 • Q: Ik krijg Beppy er niet uit, wat nu?

  A: Blijf vooral rustig. Hoe meer je ontspant hoe makkelijker je Beppy eruit krijgt. Haal Beppy er met je vingers uit. Zoek het lusje van Beppy en trek hem naar buiten. Lukt dit niet probeer een vaginale douche zodat Beppy verzwaard. Werkt ook dit niet en is het lusje moeilijk vindbaar, kun je eventueel in hurkzit met twee vingers (pincetgreep) Beppy pakken en eruit halen. Eventueel lichtjes mee persen.

 • Q: Kan je Beppy er altijd uithalen?

  A: Normaal gesproken wel. Het is even wennen en oefenen in het begin. Bij de eerste keer gebruik adviseren wij Beppy niet direct erg diep in te brengen, zodoende ervaar je de nieuwe tampon en oefen je het verwijderen beter. Na een aantal maal ben je een geoefend gebruikster en kun je deze dieper inbrengen. Na seks dien je 20 minuten te wachten tot de vagina minder uitgerekt is. Eventueel hurken en lichtjes persen. Het kan zijn dat Beppy naast de baarmoedermond schuift, in dit geval is Beppy lastig te verwijderen. Geen enkele tampon mag in de vagina blijven zitten, als het verwijderen echt niet lukt, dan binnen 24 uur de huisarts, medisch assistente of gynaecoloog er uit laten halen. Mocht je een gekantelde baarmoeder hebben, dan kan dit weleens problemen opleveren met verwijderen. Overleg dit met je huisarts of gynaecoloog.

 • Veilig en hygiënisch

  Q: Kan ik Beppy meer dan 1 keer gebruiken?

  A: Nee, de Beppy Tampon kun je niet hergebruiken. Na gebruik moet je de Beppy Tampon in de vuilnisemmer gooien.

 • Q: Kan ik Beppy ‘s nachts gebruiken?

  A: Ja, dit is zelfs heel comfortabel. Je kan je in je slaap zo vaak bewegen als je maar wilt, Beppy blijft veilig op zijn plaats – in tegenstelling tot een maandverband. Hoewel je Beppy ‘s nachts misschien iets langer draagt, is het bloedverlies meestal lichter als je ligt. Wel moet je altijd vlak voor het slapen gaan en onmiddellijk na het opstaan een nieuwe tampon inbrengen.

 • Q: Kan ik gewoon plassen met Beppy in?

  A: Ja, Beppy zit namelijk in je vagina. De vagina, urinebuis en anus liggen van elkaar gescheiden en hebben hun eigen openingen. Je hoeft Beppy dus niet bij elk toiletbezoek te wisselen. Het is misschien zelfs iets makkelijker Beppy na het plassen te verwijderen aangezien je je dan beter kan ontspannen.

 • Q: Verlies ik mijn maagdelijkheid als ik Beppy gebruik?

  A: Er is een kans dat het maagdenvlies beschadigd wordt. Dit betekent echt niet dat je je maagdelijkheid verliest. Er zijn verschillende definities van het verliezen van de maagdelijkheid, afhankelijk van cultuur en religie. Maagdelijkheid is een gecompliceerd thema, maar over het algemeen gesproken kan maagdelijkheid slechts verloren worden door seks met penetratie. Dit is onafhankelijk van het feit of het maagdenvlies al gebroken was of niet. Beppy Tampons kunnen in principe worden gebruikt door jonge meisjes en vrouwen die nog geen gemeenschap hebben gehad mits zij gewend zijn reguliere tampons te gebruiken en zij vertrouwen genoeg hebben om Beppy correct te gebruiken.

 • Q: Vervangt de Beppy de standaard hygiënische producten voor vrouwen?

  A: In principe niet. Er zijn vrouwen die in verband met allergieën uitsluitend de Beppy tampon gebruiken omdat het een synthetisch sponsje is. Andere gebruiksters zorgen dat ze Beppy in huis hebben voor speciale gelegenheden, zoals een dagje strand of een bezoek aan de sauna.

 • Q: Ik heb een spiraaltje,kan ik Beppy gebruiken?

  A: Ja. Je hoeft je geen zorgen te maken. De koordjes van je spiraaltje zullen niet aan Beppy vastkleven.

 • Q: Kan ik seks hebben tijdens mijn menstruatie zonder Beppy?

  A: Natuurlijk kan dat, het wordt alleen zo’n kliederboel. Vergeet ook geen condooms en/of anticonceptie te gebruiken.

 • Q: Kan je van een te grote tampon opgewonden worden?

  A: Nee, dit is niet bekend.

 • Q: Kan je Beppy ook gebruiken tegen afscheiding?

  A: Afscheiding heeft een reden. Door tampons te gebruiken verhoog je de kans op infecties. Mocht je last hebben van veel afscheiding gebruik dan een inlegkruisje en verwissel deze vaak.

 • Q: Wat is TSS (toxic shock syndrome)?

  A: TSS is zeldzame maar zeer ernstige ziekte die zelfs dodelijk kan zijn. TSS wordt veroorzaakt door een bacteriële intoxicatie en wordt in verband gebracht met het gebruik van tampons en andere super absorberende materialen, zoals maandverband en luiers.

 • Q: Kan de TSS ziekte ook bij Beppy optreden?

  A: Iedere tamponfabrikant dient de waarschuwing over TSS op te nemen in de bijsluiter van het product. Beppy bevat geen super absorberende materialen en heeft daarmee risico op TSS aanzienlijk verminderd. Gebruik Beppy echter nooit langer dan 8 uur. Als je tijdens je menstruatie, of kort erna, plotselinge hoge koorts, braken, diarre, flauwvallen, duizeligheid of een uitslag hebt; verwijder dan direct je tampon en ga direct naar een arts. Het is zeer belangrijk je arts te zeggen dat je ongesteld bent en tampons hebt gebruikt.

 • Meer vragen over Beppy

  Q: Beppy is maar in één maat te koop?

  A: De Beppy Tampon is er maar in één maat en past altijd. Ze zijn namelijk erg flexibel en zacht en dit zorgt ervoor dat één maat bij iedere vrouw goed zit. One size fits all! Past de Beppy altijd?

 • Q: Is Beppy anti-allergeen?

  A: Ja, de Beppy tampon is anti-allergeen en kan dus goed gebruikt worden door vrouwen die geen standaard tampons van katoen of cellulose kunnen verdragen.

 • Q: Waarom heeft Beppy geen touwtje?

  A: Dit zorgt voor meer gebruiksgemak tijdens het dragen. Je bent hierdoor vrij om te doen en laten wat je wilt. Wanneer je bijvoorbeeld in de sauna, het zwembad of op het strand bent hoef je niet meer bang te zijn dat het touwtje zichtbaar is.

 • Q: Is een tampon zonder touwtje hygiënisch?

  A: Een tampon zonder touwtje is even hygiënisch als het gebruik van een tampon met touwtje, zolang je je handen wast vóór en na het verwijderen.

 • Q: Kan je met Beppy doorlekken?

  A: Zoals bij iedere tampon heb je kans op doorlekken. Gebruik de Beppy Tampon daarom liever tijdens de lichtere dagen en verwissel deze voldoende tijdens de zwaardere dagen. Daarnaast kan een tampon weleens niet goed zitten, zorg dat deze voorbij de bekkenbodemspieren wordt ingebracht en tegen de baarmoedermond aan zit.

 • Q: Wat is het verschil tussen de DRY en WET versie?

  A: De WET versie is voorzien van een uitneemlusje en lactagel. Hierdoor wordt Beppy gebruiksvriendelijker, zo kun je Beppy eenvoudig inbrengen en verwijderen. De DRY versie heeft een anatomische vorm en is bedoeld voor de ervaren gebruikster.

 • Q: Waar wordt Beppy geproduceerd?

  A: De Beppy tampon wordt in eigen beheer onder supervisie geproduceerd in Nederland. De producent is ISO gecertificeerd, dat inhoudt dat het product en de protocollen voldoen aan de internationale standaard. Een kwaliteitsproduct waarmee jij de Nederlandse economie steunt.

 

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Je kunt altijd bellen met onze klantenservice: 010-4676573 of stuur een e-mail naar info@beppy.com

Laatst bekeken