Verkleuring van je menstruatiecup

Waarschijnlijk vraag je je af hoe je de verkleuringen van je menstruatiecup kunt verwijderen.

Dan ben je bij de juiste blog! Dit is een veel voorkomende vraag en wij vertellen je hier graag meer over, zodat jouw menstruatiecup er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien!

Naarmate je de cup een lange tijd gebruikt, verkleurt deze. Het is helaas niet mogelijk om dit volledig te vermijden. Maar geen zorgen! Gelukkig zijn er zelfgemaakte recepten die je zullen helpen met het schoonhouden van de cup en de oorspronkelijke kleur zo lang mogelijk te behouden.  

Je hoeft je niet druk te maken over de vlekken die op je menstruatiecup verschijnen; dit betekent niet dat je hem slecht gewassen hebt of dat hij niet meer veilig voor gebruik is. Bloed is een vloeistof die gemakkelijk vlekken maakt op de oppervlakken waarmee het in aanraking komt. Medische siliconen vormen daarop geen uitzondering, zeker niet als dit materiaal maandelijks uren in contact komt met het bloed. De vlekken ontstaan doordat de bloeddeeltjes oxideren en zich hechten aan de wand van de menstruatiecup, die door veelvuldig gebruik van kleur zal veranderen. 

Na het gebruik van je cup raden we je aan om deze schoon te maken met koud water en zeep dat speciaal bedoeld is hiervoor. Het is belangrijk dat de zeep overeenkomt met de juiste PH waarde van je vagina, geen tot weinig olie of parfum bevat. Onze Beppy Soapy is speciaal ontwikkeld om te gebruiken voor het reinigen van je menstruatiecup. Na het reinigen ben je alleen nog niet helemaal klaar. Je moet de cup voor gebruik ten alle tijden steriliseren. Heb je weinig tijd of wil je weinig moeite hiervoor doen? Dan hebben wij een fantastische oplossing! Onze steriliser is speciaal ontwikkeld om jouw menstruatiecup gemakkelijk te steriliseren. Een andere mogelijkheid is om je cup in een pannetje met water te doen en de cup voor ongeveer 3-5 minuten te laten koken. Dit is voldoende om de bacteriën te doden die aan het oppervlak kunnen proberen te woekeren en dit helpt met het voorkomen en verwijderen van nare geurtjes die ontstaan tijdens het dragen. 

Mocht je je verkleuring willen aanpakken, dan kun je je cup laten weken in een glas vol waterstofperoxide. Laat het een paar minuten staan en geef er een paar draaibeurten aan, zodat de vloeistof in alle kanten en plooien van de cup doordringt. Hiermee kun je de verkleuring van gele vlekken drastisch verminderen en de kleur van je cup kan langer behouden blijven. We raden aan om je cup niet meer dan drie keer per jaar de ‘bleken’ op deze manier, want dit zou het materiaal kunnen aantasten.  

Bekijk ook zeker onze Instagram Post waarin we je visueel uitleggen hoe je je cup schoon krijgt.

 

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen