Kan een menstruatiecup te groot zijn?

beppy cup

Een vagina is erg flexibel. Ook beweegt de vagina mee met wat je erin stopt. Wanneer je een menstruatiecup inbrengt vouw je de cup dubbel, dan is die niet groter dan een tampon. Toch ervaren vrouwen een te grote mensturatiecup als oncomfortabel.

Welke maat menstruatiecup heb ik nodig?

Vind je het lastig om iets in te brengen in je vagina dan is de kans groot dat je een kleinere menstruatiecup wat prettiger vindt. Heb je daar geen problemen mee, dan is een grote menstruatiecup al snel geschikt voor je.

Welke maten menstuatiecups zijn er?

Van de Beppy Cup hebben wij alleen de tussenmaat S/M, maar geen zorgen deze maat is gangbaar voor de meeste vrouwen. Er zijn andere cup merken die wel verschillende maten hebben. Bij de meeste merken heb je de keuze uit twee verschillende maten. Namelijk maat S en maat L.

Het verschil tussen de Beppy Cup en reguliere cups is dat je bij de Beppy Cup geen last hebt van een steeltje. Je hebt namelijk een handig uitneem lusje in plaats van het steeltje waar gebruikers bij traditionele cupgebruikers soms last van hebben.

De Beppy Cup heeft een diameter aan de bovenkant van 4,5 cm, de diameter aan de onderkant is 3,5 cm en de totale lengte van de cup is 6 cm inclusief de uitneem lus van 1,5 cm. De Beppy Cup heeft een capaciteit van 25 ml (tot de antilek-flap) – 30 ml (onder het gaatje). Ondanks dat de Beppy Cup vergelijkbaar is met de tussenmaat S/M, heeft de Beppy Cup een capaciteit van bijna een L maat cup. Dit komt door het innovatieve design van de cup. De Beppy Cup is namelijk breder aan de onderkant. Hierdoor kan er meer menstruatievocht opgevangen worden.

Wist je dat een vrouw gedurende de gehele menstruatieperiode gemiddeld 20 tot 80 ml bloed verliest. Wanneer een vrouw meer dan 120 ml bloed verliest wordt er gesproken van hevig bloedverlies.

Een menstruatiecup kan je net zoals andere menstruatieproducten 8 uur lang achterelkaar dragen. Ondanks dat sommige merken zeggen dat je een cup 12 uur in kunt houden, is dit niet verstandig. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat er een verhoogde kans is op T.S.S. bij het te lang dragen van een cup. Wij verkopen bij Beppy ook altijd 2 cups omdat je dan altijd een schone cup bij je hebt.

Tijdens het inbrengen van de cup is het belangrijk dat je volledig relaxed bent. Als jij gespannen bent dan trekken je bekkenbodem spieren samen en dan gaat het inbrengen van een cup erg lastig. Dus wees ontspannen en neem een comfortabele positie aan, gehurkt, of op het toilet of met een been omhoog, en breng de cup zo diep mogelijk in. Na het inbrengen van de cup kun je de cup dieper inbrengen door de cup aan te drukken met je duim.

Je kunt verschillende vouwen gebruiken. De meest gebruikte vouw bij de Beppy Cup is de U of de C vouw. Lees deze blog voor meer informatie over de verschillende vouwen.

Je wat dat het cup goed geplaatst is wanneer de bodem van de cup plat aanvoelt (geen grote hobbels of deuken). Dit kun je met je vinger voelen. Ook hoor je de cup niet te voelen wanneer je deze goed hebt ingebracht. Als de cup niet goed geplaatst is en je de cup wel voelt zitten moet je even checken of de cup wel goed geplaatst is. De cup hoort ook zeker geen pijn te doen, wanneer de cup pijn doet is het verstandig om de cup gelijk te verwijderen.

Wanneer je de cup wilt legen is het verstandig om eerst het vacuüm te verbreken. Dit kun je doen door voorzicht aan de zijkant van de cup te drukken. Wanneer je dit hebt gedaan kun je vervolgens de cup voorzichtig naar beneden trekken dankzij het handige uitneemlusje.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen