Waarom een menstruatiecup?

menstruatiecup

De tijden zijn veranderd, tegenwoordig zijn er veel nieuwe uitvindingen en innovatieve producten die voorzien in behoeften, waarvan we niet wisten dat we ze hadden. We dachten zelfs dat deze al waren opgelost! Daarom heb je je vast meer dan eens afgevraagd waar de cup voor dient? Het is veel meer dan een eenvoudig product voor vrouwelijke hygiëne, want het is herbruikbaar en kan comfortabeler zijn dan elk ander product dat op de markt verkrijgbaar is. We zullen je vertellen wat de menstruatiecup is en de voordelen ervan benoemen, zodat je een zo weloverwogen mogelijke beslissing kunt nemen.

 

Wat is de cup?

 

De menstruatiecup of vaginale cup is vaak gemaakt van medische silicone. De cup  wordt in het vaginale kanaal ingebracht en vangt het menstruatievocht op. Door zijn vorm en materiaal past het zich aan de vaginale wanden aan. De cup laat beweging en verschillende soorten vloei toe zonder zijn vorm te verliezen of je enig ongemak te bezorgen. Dit zijn de voordelen:

 

Comfort

 

Het ontwerp en het materiaal van de menstruatiecup zorgen voor een betere aanpassing aan jouw vaginakanaal, waardoor je je comfortabeler voelt en met een gerust hart jouw gebruikelijke activiteiten kan doen zonder ongemak. Hierdoor kan je vanalles doen, zelfs op de dag dat je een overvloedigere vloeiing hebt. 

 

Gezondheid

 

De menstruatiecup is veelal gemaakt van siliconen van medische kwaliteit die niet schadelijk zijn voor het lichaam. Bovendien helpt het inbrengen van de menstruatiecup in jouw vaginakanaal bij het versterken van de bekkenbodem, het bevorderen van beweging op de vaginale wanden en een aangenamer seksleven. Houd er rekening mee dat niet alle menstruatiecups van dezelfde siliconen zijn gemaakt en dat er verschillende kwaliteiten zijn. Om de cup te steriliseren, laat je de cup gewoon een paar minuten door kokend water lopen of gebruik je de Beppy Steam+Sterilizer. Gebruik het nooit zonder het eerst te steriliseren.

 

Ecologie en duurzaamheid

 

Een vrouw gebruikt ongeveer 450 tampons en maandverbanden per jaar, tussen de 6.000 en 8.000 in haar leven. Bij gebruik van de menstruatiecup verandert dit aantal drastisch, aangezien de gebruiksduur gemiddeld 6 jaar is. Dit betekent niet alleen een geweldige impact op het milieu, maar ook voor de economie, aangezien jij de investering in minder dan 6 maanden terugverdient. Bovendien kun je de cup ook na de zwangerschap blijven gebruiken, zodat je na de komst van je baby geen nieuwe menstruatieproducten meer hoeft aan te schaffen. Lees meer hierover in onze blog: de menstruatiecup en moederschap: een geweldig paar.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen