Zeg JA tegen de menstruatiecup tijdens de zomer!

menstruatiecup

Het is zomer en je hebt waarschijnlijk al een paar keer nagerekend op welke dag je volgende menstruatie begint. We weten dat veel uitstapjes naar het strand en zwembad feestjes worden afgezegd of uitgesteld vanwege het begin van je menstruatie. Je hoeft je echter geen zorgen meer te maken dat je je plannen moet wijzigen of dat je ongelukjes krijgt tijdens je menstruatie. Dus, als je je afvraagt, kan ik in het zwembad met de menstruatie cup? Het antwoord is: JA!

Een van de belangrijkste kenmerken van de menstruatiecup is dat de cup ervoor zorgt dat er een leegte ontstaat wanneer de cup in het vagina kanaal is ingebracht. Dit is een groot voordeel, op het moment dat jij het water in springt laat het geen vocht door. Dit betekent dat je niet alleen beschermd bent tegen lekken in het water, maar ook daarbuiten. Bovendien zorgt het materiaal van de menstruatie cup voor betere hygiëne wanneer je het water in gaat. Hoewel het water in contact komt met de cup, roest om impregneert het siliconen materiaal van medische kwaliteit niet. Infecties en irritaties worden dus voorkomen, evenals nare geurtjes.

Wat comfort en discretie betreft, is de menstruatiecup een van de leiders op het gebied van producten voor vrouwelijke hygiëne. Vooral als het gaat om het gebruik van een cup in zee of in een zwembad. Doordat de cup binnen het vagina kanaal geplaatst wordt valt hij van buitenaf niet op. Je kunt dus gewoon dat badpak of die bikini dragen die je al zo lang aan wilt doen.

In tegenstelling tot tampons heeft de menstruatiecup geen touwtje dat uitsteekt. Dit zorgt voor meer discretie. Ook is het silicone in de cup flexibeler dan een tampon waardoor je gemakkelijk kunt zwemmen en bewegen zonder je zorgen te maken of je ongemakkelijk te voelen.

Tot slot mag je niet vergeten dat je de menstruatiecup tot acht uur achter elkaar kunt gebruiken zodat je kunt genieten van je wandeling naar het strand zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van een badkamer om je intieme hygiëne product te vervangen. Dus, geniet van de zomer zonder bang te hoeven zijn dat je vlekken maakt!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen