De menstruatiecup voor de eerste keer gebruiken

Welkom in de wereld van de menstruatiecup!

We weten dat deze verandering een groot verschil kan maken in je leven en je gezondheid. We kunnen je met zekerheid zeggen dat dit geweldig voor je zal zijn en dat je er geen spijt van zult krijgen dat je deze verandering voor je comfort, veiligheid en zuinigheid hebt gemaakt. We nodigen je uit om verder te lezen om de belangrijkste feiten te leren over de menstruatiecup en alles wat je moet weten om hem effectief en gemakkelijk te gaan gebruiken.

Het eerste wat je moet weten over de menstruatiecup is hoe hij werkt. Het is een houder gemaakt van medische siliconen die in het vaginale kanaal wordt ingebracht en het bloed dat bij de menstruatie komt, opvangt. Door het ontwerp past de cup zich aan de wanden van de vagina aan en worden de spieren ervan versterkt. Tegelijkertijd garandeert het comfort bij het bewegen en past het zich aan verschillende lichaamshoudingen aan zonder zijn vorm te verliezen, wat ongemak veroorzaakt.

Bovendien beschermt het materiaal uw lichaam tegen infecties en nare geurtjes dankzij de eenvoudige reiniging en sterilisatie. Het is belangrijk te weten dat, omdat hij niet van roestvrij materiaal is gemaakt, het voor bacteriën zoals stafylokokken veel moeilijker is om te groeien en zich vast te hechten, waardoor u beschermd bent tegen gevaren zoals een toxische shock. Wat de besparingen betreft, kun je stoppen met maandelijks maandverband en tampons uit te geven maand; de menstruatiecup heeft een gemiddelde levensduur van 6 jaar. Dat is goed nieuws voor het milieu en voor je portemonnee, want je verdient je investering in minder dan 6 maanden terug – geweldig nieuws!

Hoe moet ik de menstruatiecup gebruiken?

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je je menstruatiecup moet gebruiken. Maak je geen zorgen, het is heel eenvoudig! Het eerste wat je moet doen is hem steriliseren: week hem een paar minuten in kokend water om alle bacteriën op het oppervlak te doden (doe dit ook als de menstruatiecup nieuw is). Als de cup eenmaal op temperatuur is, druk je de twee zijkanten van de cup op elkaar tot ze helemaal plat zijn en vouw je de cup dubbel, zodat er een U- of C-vorm ontstaat. Breng de cup voorzichtig in je vaginakanaal en gebruik eventueel een beetje glijmiddel op waterbasis. Het beste is om een beetje voorover te buigen om het inbrengen van de cup te vergemakkelijken, waardoor de vaginale wanden ontspannen en ongemak wordt voorkomen.

Een andere overweging bij het inbrengen van de menstruatiecup is om je handen grondig te wassen voordat je de cup aanraakt, om infecties en schimmels te voorkomen die jeuk of irritatie kunnen veroorzaken. Onthoud ten slotte dat u de cup kunt helpen zich goed te openen in het vaginakanaal door met uw vinger de rand aan te raken en het vacuüm te breken dat ontstaat door een beetje op de rand te drukken en een beetje te duwen. Wees gerust, de cup zal niet verloren gaan in uw vaginakanaal. En nu hopen we dat je al deze informatie nuttig hebt gevonden en wensen we je een prachtige start met je menstruatiecup.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen