Hoe maak je een menstruatiecup schoon na een schimmelinfectie?

Heb je je ooit afgevraagd ‘hoe maak je een menstruatiecup schoon na een schimmelinfectie?

Dit is een heel belangrijke vraag om jezelf of anderen te stellen als je twijfelt, vooral als je onlangs een schimmelinfectie hebt gehad.

 

Dus, eerst het volgende: Wat is een schimmelinfectie? Misschien wist je al dat je vagina gist heeft, dit is vaak een symptoom van een goede gezondheid. Er zijn echter momenten waarop de gist te veel groeit en tot infecties leidt. Deze infecties irriteren vaak en voelen zeer ongemakkelijk aan. De gistinfectie, ook bekend als vulvovaginale candidiasis, ontstaat wanneer de groei van gezonde gist die normaal in je vagina leeft, uit de hand loopt. Dit kan leiden tot irritatie, uitslag, een branderig gevoel en enkele andere symptomen. Hoewel de oorzaken kunnen variëren, zijn de meest voorkomende redenen voor het krijgen van een schimmelinfectie door het aanraken van je vagina met vuile handen, seksuele relaties en door het dragen van ondergoed dat geen goede luchtcirculatie toelaat, waardoor de pH-waarde van je vagina wordt beïnvloed.

 

Vergeet niet dat u altijd naar een gezondheidsdeskundige moet gaan om ongemak, irritatie en infectie te behandelen. Dit gezegd zijnde, volgen hier enkele tips over hoe je je cup schoonmaakt na een schimmelinfectie.

Ten eerste, probeer geen vrouwelijke hygiëneproducten te gebruiken die tijdens de infectie in je vaginakanaal moeten worden ingebracht. Dit belemmert en vertraagt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en kan de irritatie door het constante wrijven verergeren. Op deze moeilijke dagen raden we aan om inlegkruisjes of maandverband te gebruiken.

 

Echter, als je de infectie had tijdens de dagen dat je een menstruatiecup gebruikte, raden we je het volgende aan:

 

– Controleer of de siliconen in de menstruatiecup van medische kwaliteit zijn. Als dat niet het geval is, kun je de menstruatiecup beter vervangen door een exemplaar dat dat wel heeft.

– Was de cup met intieme zeep en veel water. Laat hem vervolgens minstens 15 minuten weken in kokend water. Volg deze twee stappen samen voor een betere desinfectie.

– Maak een mengsel van zuiveringszout, waterstofperoxide en koud water. Dompel de cup vervolgens onder en laat het een paar uur staan. Dit zal vlekken en sporen van eventuele gist verwijderen.

– Desinfecteer je cup nogmaals zoals je dat elke keer doet als je het gaat gebruiken.

 

Zorg ervoor dat je geen gistinfectie meer hebt, zodat je het proces van het desinfecteren van je beker niet hoeft te herhalen of een terugval krijgt.

 

 

References:

What is a Yeast Infection? | Symptoms, Signs and Causes. (s. f.). Planned Parenthood. https://www.plannedparenthood.org/learn/health-and-wellness/vaginitis/what-yeast-infection

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen