Hoe breng je een menstruatiecup in?!

Ik weet nog de eerste keer dat in een menstruatiecup probeerde…
Het was een zaterdagochtend en ik had mijn witte pyjama aan nou ja, ze waren niet meer wit…
Gelukkig was ik al van plan om een mensutatiecup uit te testen en toevallig had ik een paar dagen geleden één gekocht.

Nu moest ik wel. De tijd was gekomen voor de cup om zich te bewijzen, althans dat dacht ik…

Ik liep naar de badkamer, ging op het toilet zitten, haalde de cup uit de verpakking, bekeek het nog even goed en haalde diep adem. ‘’LET’S DO THIS’’…Ik dacht dat ik wel wist hoe ik het in moest brengen vanwege alle video’s die ik over het onderwerp heb bekeken. De cup revolutie was begonnen en ik was er klaar voor om er deel van uit te maken!

Maar toen was de vraag: ‘‘Op welke manier vouw ik de cup naar binnen?’’

  • C-vouw?
  • Punch down-vouw?
  • 7-vouw?
  • E-vouw?
  • Caracol-vouw?’’

en… weet je dat er ook een origami-vouw is?!?

Beppy MenstruatieCup Vouwtrucjes

Ik wist zeker dat het intiem zou gaan worden, heel intiem. Ik had er eigenlijk kaarsjes bij aan moeten steken.

Ik begon met de C-vouw, omdat ik dacht dat dit het gemakkelijkst zou zijn. Het ding was dat ik mijn vajayjay gat niet kon vinden om de cup in te doen, de cup klapte open, bloed was overal … over mijn handen, toilet, benen en naturlijk mijn nu rode pyjama.

De volgende keer moet ik maar proberen om de cup in te doen als ik aan het douchen ben. Ik heb gelezen dat water gebruikt kan worden als een glijmiddel. En als je brandschoon bent zal de daad een beetje gemakkelijker gaan.

Ik bleef maar proberen … want ik ben natuurlijk een vrouw. Wij kunnen een bevalling doorstaan. Dus een cup? Dat wordt natuurlijk gemkkelijk. Twee uur lang zat ik op het toilet en proberde ik alle verschillende vouwen. Ik werd erg gestrest, dus begon ik na te denken over verschillende manier waarop ik de cup kan vernietigen. Ga ik het door de wc spoelen? Voer ik het aan de hond? Gooi ik het uit het raam? Misschien toch begraven? Wat een gedoe.

Ik nam een laatste diepe adem; ik begon helemaal opnieuw … en raad eens? De C-vouw bleek beter te zijn dat ik ooit had kunnen verwachten … 2 uur waren verstreken … 10 vouwen waren ook verstreken. En ineens stond mijn cup in slechts 10 seconden perfect op zijn plaats. ‘‘Hé hé’’ fluisterde mijn cup van binnen … Opluchting …

Na alle mislukte pogingen heb ik uiteindelijk mjin cup erin gekregen. Ik kwam erachter dat geduld de belangrijkste eigenschap is bij het plaatsen van een cup.

En onthoud … de cup hoeft zich niet te bewijzen; jij bewijst jezelf door geduldig te leren. Een cup plaatsen is niet eenvoudig … en dat weten we.

Oefening baart kunst.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen