Beppy Cup is jouw beste soort menstruatiecup!

Verschillende soorten menstruatiecups

De laatste tijd zie en hoor je veel over menstruatiecups of vaginale cups en de vele voordelen ervan. Maar, je kan je ook een beetje verward voelen als het gaat om het kiezen van de ideale menstruatiecup voor jou. Maak je geen zorgen! Wij begeleiden je, zodat je weet welke soorten menstruatiecups er zijn en waarom de Beppy Cup je beste optie is.

Ondanks dat het een populair product is, bieden de meeste menstruatiecups die op de markt zijn, geen verscheidenheid aan functies voor hun consumenten. In het algemeen kun je de volgende soorten cups vinden:

 • Klassiek: De cup is verkrijgbaar in meerdere maten en de hardheid van de siliconen is gemiddeld. Dit is ook de meest populaire cup op de markt.
 • Zacht: De cup heeft een lage hardheid en wordt aanbevolen voor vrouwen met een hoge vaginale gevoeligheid.
 • Sport: De cup heeft een hoge hardheid en wordt aanbevolen voor vrouwen met een versterkte vaginale wand.
 • Met applicator: Zeer weinig merken hebben menstruatiecups met een applicator.
 • Menstruatie disc: Voldoet aan dezelfde kenmerken als een klassieke cup, behalve de afmeting en de inhoud. Aanbevolen voor vrouwen met een zeer kort vaginaalkanaal.

Voordelen van de Beppy Cup

Nu je wat meer weet over menstruatiecups, willen we je graag vertellen waarom de Beppy Cup de cup voor jou is.

Het blijkt dat het unieke ontwerp dat de Beppy Cup biedt veel meer eigenschappen heeft dan een traditionele cup op de markt. Dit zijn de voordelen:

 • Zachtheid: De gemiddelde cup is harder dan de Beppy Cup. Doordat de cup veel zachter en flexibeler is, past de cup zich makkelijker aan het vaginaalkanaal en voelt dus comfortabeler aan.  
 • Sterke rand: Ondanks het feit dat de Beppy Cup een zachtere basisvorm heeft dan gemiddeld, is de rand van de Beppy Cup steviger. Hierdoor zal je minder snel doorlekken, omdat de cup perfect in het vaginakanaal past. Het maakt niet uit of je een hoge, medium of lage baarmoederhals hebt; de rand van de menstruatiecup sluit naadloos aan.
 • Binnenste anti-lekflap: De Beppy Cup heeft een binnenflap, of te wel een anti-lekflap, die ervoor zorgt dat het menstruatievocht niet kan lekken als je de cup in hebt, of als je deze verwijderd.
 • Seksvriendelijk: Dit kenmerk van de cup is te danken aan zowel de vorm als de extra functies. De flexibiliteit en de vorm van de cup zorgen ervoor dat de punt van de penis geen ongemak voelt. Ook beschermt de anti-lekflap dat er geen menstruatievocht lekt op het moment van het hebben van seksuele interacties.
 • Gemakkelijke uitneemlus: In tegenstelling tot andere cups op de markt heeft de Beppy Cup een uitneemlus aan de onderkant van de cup. Zo kunt je, nadat je de vacuum hebt verwijderd, voorzichtig met één vinger de cup uitnemen.
 • Grotere capaciteit en unieke vorm: De Beppy Cup heeft slechts één maat die tussen S en M in zit. De cup heeft de mogelijkheid om tussen 25ml (tot het midden van de cup) en 35ml vloeistof (tot aan de rand) op te vangen. In tegenstelling tot de vorm van traditionele menstruatiecups, houdt de Beppy Cup dankzij haar vorm meer vocht vast zonder meer ruimte in te nemen. De afmetingen zijn gelijk aan die van een normale cup (45mm hoog excl. lus/ 60mm hoog incl. lus, 32mm in diameter aan de onderkant en 45mm in diameter aan de bovenrand).

Tot slot is de Beppy menstruatiecup gemaakt van hoogwaardige medische kwaliteit siliconen, die hypoallergeen zijn en dus onschadelijk voor het lichaam.

Je kan zelfs kiezen uit vier verschillende kleuren; groen, paars, roze en transparant. En twijfel je tussen twee kleuren, geen probleem… want de Beppy Cup wordt in tweetallen verkocht! Hierdoor heb je ook altijd een schone cup bij de hand. 

Beppy Community

Als je klaar bent om je leven en de manier waarop je ongesteld wordt te veranderen, koop dan je Beppy Cup op onze website www.Beppy.com. Voor leuke en interessante updates, sluit je aan bij onze community. Vind ons als @beppytampon op Facebook of op Instagram als @beppywomen.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

  Verzending berekenen
  Coupon toepassen