Wat gebeurt er met mijn lichaam als ik ongesteld ben?

wat-gebeurt-er-met-mijn-lichaam-als-ik-ongesteld-ben

Wat gebeurt er met mijn lichaam als ik ongesteld ben?

 • Je bent klunziger dan normaal. Heb jij ook dat als je ongesteld bent alles uit je handen laat vallen of bijvoorbeeld over opstaande randjes valt? Dit komt doordat je lichaam vocht vasthoudt als je ongsteld moet worden of bent. Experts zeggen dat dit ook in onze hersenen gebeurt, waardoor het lastiger kan zijn om je evenwicht te bewaren tijdens je menstruatie.
 • Je kunt je slechter concentreren. Het kan zijn dat je je tijdens je menstruatie minder goed kunt concentreren, bijvoorbeeld op je werk. Er wordt gezegd dat je je door de menstruatiepijn minder goed kunt focussen.
 • Je slaapt minder goed. Waarschijnlijk heb je het ´s nachts warmer en kun je daardoor minder fijn slapen. Door de lage oestrogeenspiegel in je lichaam krijg je het heel warm als je slaapt. Mogelijk word je hier zelfs wakker door. Wist je trouwens dat dit ook gebeurt als je in de overgang komt?!
 • Je raakt plots aan de diaree. Heel vervelend om naast je menstruatie ook last te krijgen van diaree, maar het komt voor dat je ineens diaree krijgt als je ongesteld bet. Dit komt door het zogenoemde ´Prostaglandin´, dat zorgt ervoor dat al je ingewanden zich aanspannen, niet alleen de spieren in je baarmoeder.
 • Je vagina voelt oncomfortabel. Tijdens je menstruatie stijgt de ph-waarde in je vagina. Het kan zijn dat je daardoor een wat oncomfortabel gevoel ´daar beneden´ hebt, en bijvoorbeeld last krijgt van een branderig gevoel of jeuk. Ook heb je als je ongesteld bent sneller kans op een schimmelinfectie.
 • Je stem klinkt anders. Als gevolg van de andere hormonen in je lichaam tijdens je menstruatie, kan het zijn dat je stem anders klinkt tijdens deze dagen van de maand.
 • Je borsten zien er groter uit dan normaal. Veel vrouwen merken dat als ze ongesteld zijn, hun borsten groter zijn dan normaal. Dit komt door het hormoon porgesteron dat ervoor zorgt dat je melkklieren zich vergroten. Een nadeel is wel dat je borsten vaak ook pijnlijker aanvoelen.
 • Je eet rare combinaties en vindt dat normaal. Het kan zijn dat je normaal gesproken bijna geen chips eet en tijdens je menstruatie ineens een ontzettende trek hebt om een hele zak in één keer leeg te eten. De meeste vrouwen hebben zin om rare combinaties te eten en het kan zijn dat je extra zoetigheid of juist zout wilt nuttigen. Houd er wel rekening mee dat je niet teveel zoet of zout eet, want teveel suiker zorgt voor extra slapeloosheid en teveel zout zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoudt.

Maandverband, tampons of beppy’s gebruiken

Aangezien je lichaam al genoeg ongemak beleeft als je ongesteld bent, is het natuurlijk fijn om een hygiëneproduct te gebruiken waar je verder geen last van hebt. Beppy’s zijn onzichtbare tampons die je tot 8 uur kunt gebruiken. Deze tampons zonder touwtje vormen zich helemaal naar je lichaam zodat je (bijna) niet merkt dat je ze draagt. Wil jij ook een zo comfortabel mogelijke menstruatie? Bestel dan Beppy’s en probeer ze.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

  Verzending berekenen
  Coupon toepassen