Hoe gebruik je een menstruatiecup: lees hier de uitleg!

Hoe gebruik je een menstruatiecup

Hoe gebruik je een menstruatiecup? Als dit de eerste keer is of wordt, dat je een menstruatiecup gebruikt, vraag jij je waarschijnlijk af of je het wel correct inbrengt. Maak je geen zorgen! We helpen je graag! In deze blog leggen we je precies uit hoe je een menstruatiecup moet gebruiken.

Alles over de menstruatiecup

Een menstruatiecup is een herbruikbaar menstruatieproduct dat wordt gebruikt als alternatief voor tampons of maandverband. Het is een kleine, flexibele cup gemaakt van siliconen die in de vagina wordt ingebracht om menstruatiebloed op te vangen. In tegenstelling tot tampons, die bloed absorberen, vangt de menstruatiecup het bloed op en kan het gedurende enkele uren worden gedragen voordat het moet worden geleegd en schoongemaakt.

Het gebruik van menstruatiecups heeft verschillende voordelen, waaronder het verminderen van afval omdat ze herbruikbaar zijn, kostenbesparing op de lange termijn omdat ze meerdere jaren meegaan, en het vermogen om meer bloed op te vangen dan tampons of maandverband, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een zware menstruatie.

Hoewel het gebruik van een menstruatiecup in het begin enige gewenning kan vergen, vinden veel vrouwen het al snel een handig en comfortabel alternatief voor traditionele menstruatieproducten.

Een menstruatiecup inbrengen

Het is belangrijk om te weten dat je de cup niet zou moeten voelen wanneer je hem elke menstruatie inbrengt. Als je dat wel doet, kan dit duiden op een slechte pasvorm en/of verkeerde inbrengtechniek. Lees hier de stappen die je moet volgen om je cup goed in te brengen:

  1. Leer jezelf kennen: Het begrijpen van je eigen lichaam is essentieel. Verken je vagina en leer de verschillende delen ervan kennen. Neem de tijd om je lichaam visueel te verkennen, aan te raken en te observeren tijdens en rondom je menstruatie.
  2. Steriliseer de cup: Reinheid is cruciaal. Steriliseer de menstruatiecup met onze steralizer, doe dit altijd voor gebruik om het risico op infecties, zoals het toxischeshocksyndroom, te voorkomen. Raadpleeg indien nodig een arts voor medisch advies over gezondheidsproblemen.
  3. Vouwtechniek: Kies de vouwtechniek die voor jou het gemakkelijkst en meest comfortabel aanvoelt. Gebruik eventueel onze Beppy Comfort Gel om het inbrengen te vergemakkelijken.
  4. Ontspan: Adem rustig en bewust. Dit helpt bij het ontspannen van de spieren en voorziet het lichaam van zuurstof, waardoor stress wordt verminderd. Een ontspannen vaginale wand vergemakkelijkt het inbrengen van de cup.
  5. Inbrengen: Plaats de menstruatiecup in de vagina en duw deze omhoog met je vinger tot hij comfortabel zit. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een normale tampon.
  6. Controleer: Zodra de cup is ingebracht, controleer je of deze goed is geopend. Je zou geen ongemak moeten voelen als de cup correct is geplaatst. Help indien nodig de cup een vacuüm te creëren door er lichtjes aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat de cup goed op zijn plaats blijft.

Met deze stappen kun je wennen aan het gebruik van je menstruatiecup en zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om hem in te brengen. Wees geduldig en vriendelijk voor jezelf tijdens dit proces van zelfliefde en zorg. You can do this! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen