Wat is er met mijn haar aan de hand als ik ongesteld ben?

wat-is-er-met-mijn-haar

Hoe heeft je menstruatie invloed op je haar?

Wat is er met mijn haar aan de hand als ik ongesteld ben? Voordat je ovuleert is je haar op zijn best, glanzend en vol volume. Dit komt door het hormoon oestrogeen. Echter, tijdens je menstruatie zorgt een lager niveau van ditzelfde hormoon samen met progesteron ervoor dat je haar vetter is of zelfs dat je zult merken dat je meer haaruitval hebt.

Wat is er waar van de mythes over de relatie tussen je haar en je menstruatie?

Er zijn vele opvattingen over wat je als vrouw wel en niet kunt doen als je ongesteld bent. Sommige van deze opvattingen zijn achterhaald of onwaar, anderen zijn zeker wel waar. Lees vooral verder om erachter te komen wat nu klopt en wat niet…

Je kunt je haar niet kleuren als je je menstruatie hebt.

Kun je je haar verven als je ongesteld bent is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen als het gaat om je haar en ongesteld zijn. Laten we er daarom niet omheen draaien en je gelijk het antwoord geven: je kunt gewoon je haar verven als je ongesteld bent. Verf legt namelijk alleen maar een laagje om je eigen haren heen, hier hebben je hormonen dus verder geen invloed op.

Het is slecht voor je haar om het te wassen tijdens je menstruatie.

Dit fabeltje is niet waar. Mogelijk is je wel eens verteld dat je je haar niet kunt wassen als je ongesteld bent, omdat het kan afbreken. Dit heeft echter niets met je menstruatie te maken. Wel is het goed om je haar met niet te heet water te wassen, omdat het daar van uitdroogt. Dit geldt trouwens niet alleen voor als je ongesteld bent, maar is iets om dagelijks rekening mee te houden.

Een permanent kan mislukken als je dit doet terwijl je ongesteld bent.

Dit is geen mythe maar echt waar. Een permanent is een omvorming van je haar en hier kunnen hormomen invloed op hebben. Het is vooraf niet te zeggen hoe sterk de invloed is die je menstruatie op je haar heeft, maar doordat het permanent anders kan uitpakken dan wanneer je niet ongesteld bent, is het wel iets om rekening mee te houden. Je kunt dit deze paar dagen van de maand dus beter even uitstellen zodat je niet voor een look met verrassingen komt te staan.

Niet alleen over je haar tijdens je menstruatie zijn er vele mythes in de wereld, ook in het algemeen over ongesteld zijn doen fabeltjes de ronde. Lees vooral ook onze post over mythes tijdens je menstruatie waarin we graag meer vertellen over wat wel en niet klopt.

Ook over menstruatiesponsjes zul je van alles tegenkomen. Bij Beppy zijn we experts op het gebied van soft tampons en we delen natuurlijk graag met je wat een menstruatie spons precies is. Wil je zelf wel eens de Beppy proberen? Bestel Beppy ze hier.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen