10 Mythes over ongesteld zijn

1. Als je ongesteld bent mag je niet sporten
Misschien heb je er geen zin in als je ongesteld bent en wil je gewoon lekker op de bank hangen, maar er is geen reden waarom je niet zou kunnen sporten tijdens je menstruatie. Er wordt zelfs wel eens beweerd dat bewegen helpt tegen menstruatiekrampen. Of is dit ook weer een mythe? 😉 .

2. Ga niet zwemmen als je menstrueert
Er zijn geen redenen waarom je niet zou kunnen zwemmen als je ongesteld bent. Zolang je de juiste bescherming gebruikt, hoeft niemand te merken dat het voor jou ´die tijd van de maand is´. Beppy is speciaal ontwikkelt om je op speciale momenten zoals tijdens zwemmen de juiste, onzichtbare verzorging te bieden.

3. Je kunt geen seks hebben tijdens ´die dagen van de maand´
Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen wordt het misschien een beetje een knoeiboel, maar ook als je ongesteld bent kun je gewoon seks hebben. Wist je trouwens dat als je een Beppy gebruikt, je niet alleen vieze lakens voorkomt, maar je bedpartner er ook niets van merkt dat je hem in hebt?

4. Je wordt precies elke 28 dagen ongesteld
Een menstruatiecycles verschilt niet alleen van vrouw tot vrouw, ook elke maand dat deze anders zijn. Het is dus normaal als je niet precies elke 28 dagen ongesteld wordt, dit kan wisselen per maand.

5. Jonge meiden mogen geen tampons gebruiken
Er doen fabeltjes de ronde dat je door het gebruik van tampons je maagdelijkheid kunt verliezen en dat jonge meiden daarom geen tampons kunnen gebruiken. De enige manier om je maagdelijkheid te verliezen is door sex te hebben. Ook jonge meiden kunnen dus gewoon tampons gebruiken.

6. Je verliest liters bloed tijdens elke menstruatie
Het kan soms lijken of je liters bloed verliest, maar in werkelijkheid is dit maar rond de 60 ml gedurende elke menstruatie. Een vrouw heeft rond de 4 liter bloed in haar lijf, dus die paar eetlepels die je verliest, maakt voor je lichaam weinig uit.

7. PMS bestaat niet echt en zit tussen je oren
Er wordt vaak lacherig over gedaan en veel mensen zeggen dat het niet bestaat, maar PMS is een echte aandoening. Voordat je ongesteld wordt, stijgt het hormoonniveau in je lijf wat kan zorgen voor symptonen als een slechter humeur. Wist je trouwens dat maar liefst 85% van de vrouwen in één of andere vorm last heeft van PMS-klachten?!

8. Als je ongesteld bent kun je beter je haar niet wassen
Juist als je ongesteld bent is het lekker om een warme douche te nemen om je schoon te voelen en te ontspannen. Je kunt tijdens het douchen ook gewoon je haar wassen. Dit fabeltje stamt uit vroege tijden, maar berust niet op waarheid en er is dan ook geen enkele reden waarom je je haar niet mag wassen.

9. Het is beter om bepaalde soorten voedsel te vermijden tijdens je menstruatie 
Er wordt wel eens beweerd dat je als ongestelde vrouw beter geen koude dranken kunt nuttigen (omdat je sneller verkouden kunt worden) en bepaalde soorten voedsel, zoals gefrituurd eten, mag eten. Dit is allemaal niet waar en je kunt gewoon eten en drinken waar je zin in hebt. Even lekker een avondje op de bank hangen met een bak ijs hoef je dus niet te laten. Natuurlijk geldt net als op andere dagen wel dat gezonde voeding belangrijk is.

10. Je kunt niet zwanger raken als je menstrueert
Het is minder waarschijnlijk, maar let op dat je ook als je ongesteld bent zwanger kunt raken. Je ovulatiecycles is onvoorspelbaar en dus weet je niet wanneer er precies een eicel vrijkomt uit je eileider. Gebruik daarom, als je niet zwanger wilt raken, ook als je menstrueert voorbehoedsmiddelen.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen