Wat zijn menstruatiecups?

Misschien vraag je je nog steeds af, wat zijn menstruatiecups?

We weten dat het moeilijk is om op de hoogte te blijven van alle producten voor vrouwelijke hygiëne die tegenwoordig op de markt zijn, vooral als het je eerste keer is dat je ze gebruikt. Maak je geen zorgen, deze vragen horen bij het normale leerproces. Bovendien vertellen we je wat de menstruatiecup is en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over waarom zoveel mensen er tegenwoordig voor kiezen.

De menstruatiecup of vaginale cup is een intiem hygiëneproduct met een holle vorm, gemaakt van siliconen van medische kwaliteit, dat in het vaginale kanaal wordt ingebracht en menstruatiebloed en menstruatievocht opvangt. Door zijn vorm en materiaal past het zich aan de vaginale wanden aan, waardoor beweging en verschillende soorten vloei mogelijk zijn zonder zijn vorm te verliezen of ongemak te veroorzaken. Dit betekent ook dat veel vrouwen met hevige vloed het zonder ongemak kunnen gebruiken.

Een van de meest bekende voordelen van dit product voor vrouwelijke hygiëne is het ontwerp en het materiaal. De siliconen passen zich beter aan het vaginakanaal aan, zodat u zich comfortabeler voelt en met een gerust hart uw gebruikelijke activiteiten kunt doen zonder ongemak. Aangezien de siliconen van medische kwaliteit zijn, helpen ze de verspreiding van bacteriën en dus infecties te voorkomen. Het vermogen zich aan te passen aan de vaginale wanden helpt deze te versterken.

Een ander voordeel is de vermindering van afval en maandelijkse uitgaven. Een vrouw gebruikt ongeveer 450 tampons en maandverbanden per jaar, tussen de 6000 en 8000 in haar leven. Bij gebruik van de menstruatiecup verandert dit bedrag drastisch, aangezien de gebruiksduur gemiddeld 6 jaar bedraagt. Dit betekent een enorm voordeel voor het milieu en voor uw economie, aangezien u de investering in minder dan 6 maanden terugverdient. Bovendien kunt u het ook na de zwangerschap en vaginale bevalling blijven gebruiken, zodat u na de komst van uw baby geen extra uitgaven hoeft te doen voor nieuwe menstruatieproducten. We hopen dat we al je twijfels over de menstruatiecup hebben weggenomen en dat je je steeds zekerder voelt over het gebruik ervan.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

// // //