De Beppy Cup: Jouw duurzame sidekick voor een duurzamere menstruatie!

Laten we het eens hebben over iets dat veel stof doet opwaaien in de wereld van de vrouwelijke hygiëne: duurzaamheid! Als je graag afval wilt verminderen en milieuvriendelijke keuzes wilt maken, blijf dan vooral kijken, want we duiken in de wondere wereld van menstruatiecups en onderzoeken hoe duurzaam ze werkelijk zijn.

 

Menstruatiecups hebben alles te maken met afvalvermindering. Denk er eens over na – de gemiddelde persoon die menstrueert kan maar liefst 11.000 tampons of maandverband gebruiken in zijn leven. Dat is heel wat afval dat naar de stortplaats gaat! Maar met een menstruatiecup kun je dat aantal aanzienlijk verminderen. Deze kleine cups zijn herbruikbaar en kunnen 5 tot 10 jaar meegaan als je er goed voor zorgt. Dat betekent dat je mogelijk honderden wegwerpproducten vervangt door alleen menstruatiecups te gebruiken.

 

Menstruatiecups verminderen niet alleen de hoeveelheid afval, maar besparen ook waardevolle hulpbronnen. De productie van wegwerp menstruatieproducten vergt veel energie en grondstoffen. Van de winning van grondstoffen tot de productie en het transport, het proces kan een tol eisen van het milieu. Menstruatiecups daarentegen worden meestal gemaakt met minder grondstoffen en vergen minder energie om te produceren. Als je je vertrouwde cup eenmaal hebt, kun je hem blijven hergebruiken, wat betekent dat er minder productieprocessen nodig zijn en minder grondstoffen worden verbruikt. Het is een win-win situatie voor jou en de planeet!

 

Hoe zit het met je CO2-voetafdruk? Menstruatieproducten voor eenmalig gebruik moeten vaak lange afstanden afleggen voordat ze bij jou terechtkomen. Al dat vervoer draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Maar raad eens? Omdat menstruatiecups langer meegaan dan wegwerpproducten, draag je niet voortdurend bij aan het productie- en transportproces. Dit resulteert in minder koolstofuitstoot. Het is als een kleine milieuvriendelijke overwinning elke keer dat je je cup gebruikt!

 

Laten we het tot slot hebben over de gezondheidsvoordelen van menstruatiecups. In tegenstelling tot tampons, die je vaginakanaal kunnen uitdrogen en de delicate pH-balans kunnen verstoren, zijn menstruatiecups ontworpen om je vloei op te vangen zonder de natuurlijke vloeistoffen te absorberen. Dit helpt een gezondere omgeving voor je lichaam te behouden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke chemicaliën die aanwezig kunnen zijn in sommige wegwerpproducten. Het draait allemaal om het omarmen van je natuurlijke ritme terwijl je gelukkig en gezond blijft!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen