Hoe vaak moet je je menstruatieondergoed vervangen?

Hoe vaak moet je je menstruatieondergoed vervangen?

Dit is een veel voorkomende vraag voor nieuwe gebruikers van menstruatieondergoed. Wij geven wat nuttige informatie over wanneer je je menstruatieslipje moet vervangen en waarom.

 

Normaal gesproken moet je je ondergoed elke 15 uur verschonen, elke ochtend voordat je aan je dag begint. Op dagen dat je ongesteld bent, kies je waarschijnlijk voor menstruele hygiëneproducten die zich aanpassen aan het normale gebruik van ondergoed, zoals tampons, maandverband of de menstruatiecup. Maar wat gebeurt er als we meer comfort nodig hebben? Met menstruatieslips kun je dit alles achterwege laten gedurende de aantal dagen dat je ongesteld bent, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het voortdurend verwisselen van je menstruatieproduct of over het meenemen van voldoende om de hele dag te verschonen.

 

Bovendien biedt Beppy panties je een set van twee stuks ondergoed dat zich aanpast aan de veranderingen in de vloei tijdens je cyclus, zodat het ongesteldheidslekken voorkomt en extra bescherming biedt wanneer je dat nodig hebt. Deze set is niet alleen handig voor vloeiingsveranderingen op bepaalde dagen van de menstruatie, maar helpt je ook om meer opties te hebben voor veranderingen overdag en ‘s nachts. Je kunt bijvoorbeeld overdag de lichte vloei gebruiken en ‘s nachts overschakelen op de zwaardere vloei om comfortabeler te slapen.

 

Wat betreft de manier om je menstruatiebroekje te verwisselen, biedt Beppy je een efficiënter en handiger alternatief dan welk ander merk vrouwelijke hygiëneproducten dan ook; met het “Bloat & Swap” systeem kun je je slipje overal uittrekken (zelfs in een openbaar toilet) zonder je broek uit te hoeven doen, omdat het slipje aan beide kanten geopend kan worden. En ze zijn net zo gemakkelijk aan te trekken als uit te trekken, dus je kunt je overal snel omkleden en ze opbergen in hun stoffen zakje om later te wassen.

 

 

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat het noodzakelijk is je menstruatieondergoed vaker te vervangen dan op niet-menstruele dagen, omdat de ophoping van bacteriën die kan ontstaan wanneer bloed in contact komt met de lucht, kan leiden tot geurtjes, irritatie, infectie en zelfs toxisch shocksyndroom. Hoewel ze gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die goed ademen, moeten menstruatiebroekjes vaker worden vervangen dan gewone slips.

 

Dit alles wetende, weet je nu dat je jouw ondergoed tussen de 10 en 8 uur kunt vervangen, afhankelijk van je vloed, voor hygiëne en comfort.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen