Ongesteld op vakantie, wat nu?!

ongesteld-op-vakantie

Ongesteld op vakantie, wat nu!?

Op vakantie gaan is een heerlijke tijd vol avontuur en ontspanning, maar wat als je net tijdens die dagen van rust ongesteld wordt? Geen zorgen! Wij geven je een aantal tips!

Verplaats je menstruatie voor je vakantie

Als je geen gedoe wilt tijdens je vakantie zijn er verschillende manieren om je menstruatie te verplaatsen. Als je aan de pil bent kun je ervoor kiezen deze door te slikken en je stopweek te verplaatsen. Ook als je hormoonpleisters gebruikt, kun je deze doorplakken. Er is ook een speciale pil verkrijgbaar die ervoor zorgt dat je langere tijd niet ongesteld wordt. Bespreek deze opties natuurlijk wel met je huisarts of gynaecoloog voordat je iets gaat doen, om te zorgen dat je niet voor onverwachte bijeffecten komt te staan.

Maandverband, tampons of Beppy’s op vakantie gebruiken?

Word je toch ongesteld op vakantie?

  • Zorg dat je voldoende hygiëneproducten bij je hebt. Niet alleen is het handig om maandverband of je Beppy tampons bij de hand te hebben, het kan ook zomaar zijn dat ze het merk dat jij gebruikt net niet verkopen in het land waar je bent. Wees goed voorbereid!
  • Tot 8 uur beschermd met soft tampons. Wist je trouwens dat je Beppy tampons tot wel 8 uur kunt gebruiken? Handig als je op reis bent, zodat je niet om de paar uur op zoek moet naar een toilet.
  • Neem hygiënische doekjes mee. Niet in elk land vind je altijd schone toiletten en soms ontbreekt er een kraantje bij een toilet. Zorg dus dat je hygiënische doekjes bij de hand hebt om jezelf toch een beetje op te frissen en schoon te houden.
  • Beweeg, ook als je ongesteld bent. Bewegen kan de pijn wat verlichten en helpt je ontspannen. Trek dus een paar baantjes in het zwembad, ga een stukje zwemmen in de zee of doe wat yoga oefeningen. Met onze tampons kun je gewoon zwemmen en sporten zonder je merkt dat je ongesteld bent.
  • Probeer stress te vermijden. Stress kan je cycles ontregelen. Probeer je dus zoveel mogelijk te ontspannen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor tijdens de vakantie, maar is iets wat je elke dag kunt toepassen. Maak je niet druk over hoe laat het is en of het al etenstijd is, maar geniet van de zonsondergang. 😉
  • Vergeet geen nieuwe pilstrip. Als je de pil slikt, vergeet dan geen nieuwe strip mee te nemen. En als je een verre reis gaat maken, houd dan rekening met nieuwe tijdzones en een verschuiving van het tijdstip waarop je normaal gesproken de pil inneemt.

Zoals je kunt lezen hoeft ongesteld zijn op vakantie dus geen belemmering te zijn om te genieten. Laat je niet tegenhouden door je menstruatie en begin met relaxen!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen