Wat zijn menstruatiecups

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk, kosteneffectief en comfortabel alternatief voor traditionele menstruatieproducten, dan is het tijd om kennis te maken met menstruatiecups. Maar wat zijn menstruatiecups precies en waarom worden ze steeds populairder onder vrouwen wereldwijd? Wij vertellen je er graag meer over!

Wist je dat een vrouw gemiddeld zo’n 450 tampons en maandverbanden per jaar gebruikt, wat neerkomt op een enorme berg van tussen de 6000 en 8000 in haar hele leven? Bizar toch!? Met het gebruik van een menstruatiecup verandert deze statistiek ingrijpend, gezien de gemiddelde levensduur van een cup zo’n 6 jaar bedraagt!

Maar wat zijn menstruatiecups precies?

Menstruatiecups zijn herbruikbare cups gemaakt van flexibel materiaal zoals medische siliconen. Ze worden gebruikt als alternatief voor tampons en maandverband om menstruatiebloed op te vangen. In tegenstelling tot wegwerpproducten kunnen menstruatiecups na gebruik worden gereinigd en opnieuw worden gebruikt. Dit maakt ze een duurzame en milieuvriendelijke keuze. De cups passen zich aan de vorm van het vaginale kanaal aan voor maximaal comfort en betrouwbaarheid.

De voordelen van de Beppy menstruatiecup

 • Comfortabel: De Beppy menstruatiecup is ontworpen voor maximaal comfort tijdens je menstruatie. Het zachte en flexibele materiaal past zich aan de vorm van je lichaam aan, waardoor je nauwelijks merkt dat je hem draagt.
 • Betrouwbaar: Dankzij het lekvrije ontwerp kun je met een gerust hart je dagelijkse activiteiten uitvoeren, zonder je zorgen te maken over doorlekken. Of je nu sport, werkt, slaapt of vrijt, de Beppy menstruatiecup biedt betrouwbare bescherming gedurende de hele dag en nacht.
 • Milieuvriendelijk: Door te kiezen voor de Beppy menstruatiecup draag je bij aan een duurzamere planeet. In tegenstelling tot wegwerpproducten zoals tampons en maandverband, die bijdragen aan afval en milieuvervuiling, is de Beppy cup herbruikbaar en gaat hij jarenlang mee.
 • Economisch: Op de lange termijn bespaar je met de Beppy menstruatiecup aanzienlijk op kosten voor menstruatieproducten. Omdat de cup herbruikbaar is, hoef je niet steeds tampons of maandverband te kopen, wat resulteert in lagere uitgaven voor menstruatiehygiëne.
 • Veilig en gezond: De Beppy menstruatiecup is gemaakt van hoogwaardig medisch siliconenmateriaal dat veilig is voor je lichaam. Het voorkomt irritaties en allergische reacties die kunnen optreden bij het gebruik van traditionele menstruatieproducten.
 • Geschikt voor verschillende levensfasen: Of je nu een actieve levensstijl hebt, zwanger bent, of net bent bevallen, de Beppy menstruatiecup is geschikt voor vrouwen in alle levensfasen. Het biedt comfortabele en betrouwbare bescherming, ongeacht je leeftijd of situatie.

Kortom, met de Beppy menstruatiecup geniet je van comfortabele, betrouwbare en milieuvriendelijke menstruatiebescherming, terwijl je ook nog eens geld bespaart en bijdraagt aan een schonere planeet.

Hoe gebruik je een menstruatiecup? 

Het gebruik van een menstruatiecup kan in het begin wat intimiderend lijken, maar met een beetje oefening zul je al snel de voordelen ervan ervaren. Hier zijn enkele handige tips voor beginners:

 1. Reinig de cup: Hygiëne is ontzettend belangrijk. Reinig de menstruatiecup altijd grondig voor gebruik om het risico op infecties, zoals het toxischeshocksyndroom, te minimaliseren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze handige sterilisator.
 2. Vouwtechniek: Experimenteer met verschillende vouwtechnieken om te ontdekken welke voor jou het gemakkelijkst en meest comfortabel is. Je kunt ook onze Beppy Comfort Gel gebruiken om het inbrengen te vergemakkelijken.
 3. Ontspan: Neem een rustige ademhaling en probeer te ontspannen. Dit helpt de spieren te ontspannen en vermindert stress. Een ontspannen vaginale wand vergemakkelijkt het inbrengen van de cup.
 4. Inbrengen: Plaats de menstruatiecup in de vagina en duw deze voorzichtig omhoog met je vinger totdat hij comfortabel zit. Het inbrengen werkt eigenlijk net als bij een normale tampon.
 5. Controleer: Zodra de cup is ingebracht, controleer je of deze goed is geopend. Je zou geen ongemak moeten voelen als de cup correct is geplaatst. Als dat niet het geval is, help dan de cup een vacuüm te creëren door er lichtjes aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat de cup goed op zijn plaats blijft.

Neem ook eens een kijkje op onze blog ‘Hoe maak je een menstruatiecup schoon?‘ voor meer tips en informatie over het gebruik van onze Beppy menstruatiecup!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

  Verzending berekenen
  Coupon toepassen