Tips voor een comfortabele menstruatie

tips-voor-een-comfortabele-menstruatie

Lees hier onze tips voor een comfortabele menstruatie:

 • Zorg dat je lekker warm blijft. Warmte helpt om de pijn in je buik of onderrug wat te verzachten. Trek dus lekker die warme, oversized trui aan, ga met een plaid op de bank zitten of maak een aangenaam warme kruik.
 • Probeer er rekening mee te houden. Als het kan, zorg dan dat je niet teveel afspraken op je werk inplant tijdens je menstruatie en doe het ook prive wat rustiger aan. Zo hoef je niet te haasten en vermijd je stress.
 • Zorg voor afleiding. Natuurlijk kun je de hele week in bed blijven liggen, maar dat helpt je niet tegen de pijn. En ongesteld blijf je toch. Zorg dus voor wat afleiding om er niet te hele tijd bij stil te staan dat je aan het menstrueren bent. Ga gezellig met een vriendin naar de bioscoop of nodig wat goede vrienden bij je thuis uit voor een ontspannen filmavondje.
 • Ga zwemmen. In het water voel je je gewichtsloos en zul je minder de druk op je buik voelen. Het water zorgt er ook voor dat het vocht dat je lichaam vasthoudt weer terug gaat naar je bloedsomloop. Een warm bad doet trouwens hetzelfde. Met Beppy tampons zonder touwtje kun je ook gewoon gaan zwemmen of een bad nemen zonder dat iemand hoeft te merken dat je ongesteld bent.
 • Wees lief voor jezelf. Heb je zin om te huilen, laat jezelf vooral even lekker gaan, dat lucht op. Heb je zin in chocolade? Eet vooral een stuk en geniet hiervan. En woon je samen? Kijk dan je huisgenoot of partner lief aan en vraag of die vanavond je lievelingsgerecht wil koken.
 • Laat de boel de boel. Ga een avond vroeg naar bed om een goed boek te lezen of om een zwijmelfilm te kijken. Morgen is er weer een dag!
 • Doe aan yoga. Volg een yogaklas of doe zelf wat oefeningen thuis. Yoga helpt je ontspannen en de combinatie van fysieke inspanning en rust helpt ook tegen stress.
 • Middel uit grootmoederstijd; Kamille. Drink een kopje kamille thee, dat kan de pijn iets verzachten en geeft rust aan je buik.
 • Maandverband, tampons of Beppy’s gebruiken: Vergeet deze dagen natuurlijk niet naar je eigen lijf te luisteren, jij kent je lichaam tenslotte het beste. Doe waar jij je goed bij voelt. Wil je alle dagen dat je ongesteld bent onder de dekens wegkruipen, doe dit dan gewoon. En als je je tijdens deze dagen wel goed genoeg voelt om iets te ondernemen, dan zijn Beppy tampons er natuurlijk om ervoor te zorgen dat je menstruatie een stukje makkelijker wordt!

Sidenote: het gaat weer over. Je voelt je misschien een paar dagen niet lekker, maar je menstruatie komt en gaat ook weer voorbij! Het is dus even een paar dagen volhouden en daarna ben je gewoon weer je oude vertrouwde zelf. Neem een kijkje in onze webshop om jouw menstruatie soepeler te laten verlopen!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

  Verzending berekenen
  Coupon toepassen