Menstruatiecup ervaringen

menstruatiecup ervaringen

Steeds meer vrouwen stappen over op een menstruatiecup. Een logische keuze, gezien de vele voordelen ervan. Zo bespaar je veel geld, stop je geen giftige stoffen in je lichaam, hoef je hem veel minder vaak te verschonen dan een tampon of maandverband en maak je een duurzame en milieubewuste keuze.

Wel heb je voor het overstappen op een menstruatiecup in het begin wat geduld en vertrouwen nodig. Het kan namelijk wat tijd kosten om precies door te krijgen welke manier van inbrengen goed bij jou past. Maar geloof ons, wanneer je de fijne kneepjes van het inbrengen onder de knie hebt, zul je je afvragen waarom je er niet eerder aan bent begonnen!

Als beginner zul je de volgende situaties mogelijk al hebben meegemaakt of nog meemaken. We zetten een aantal van deze menstruatiecup ervaringen inclusief tips voor jou op een rijtje, zodat jij precies weet wat je in dat geval moet doen of het niet weer meemaakt.

Menstruatiecup ervaringen

”Ik was voor de eerste keer met mijn menstruatiecup in op pad en ik ging ervan uit dat ik deze niet hoefde te legen. Toch was mijn menstruatie heviger dan verwacht en moest ik het cupje in een openbaar toilet legen. Helaas was er geen kraantje in het openbaar toilet. Ik heb het cupje toen met een beetje wc-papier schoon moeten maken.”

TIP: Niet elk toilet heeft een kraantje, het is daarom verstandig om tijdens je menstruatie wel een flesje water bij de hand te hebben. Zo kun jij je cupje gemakkelijk omspoelen in het toilet. Mocht je daar geen ruimte voor hebben in je tas, dan volstaan vochtige babydoekjes ook. Wist je dat Beppy Cups alleen per twee stuks verkocht worden? Neem dus altijd je tweede cup mee. Je kunt de gebruikte cup schoonvegen met een babydoekje en tijdelijk in het hoesje van je nieuwe cup opbergen.

”Ik wilde mijn menstruatiecup eruit halen, maar het lusje was nergens te bekennen. Ik schoot meteen in de stress en heb er 10 minuten over gedaan om hem te pakken te krijgen.”

TIP: Blijf in dit soort situaties rustig, door stress spannen je bekkenbodemspieren zich aan en maak je het jezelf echt alleen maar lastiger. Daarbij is het goed om te weten dat je menstruatiecup niet kwijt kan raken in je vagina! Hij kan hoogstens iets dieper zitten dan normaal. Je kunt in deze situatie het beste even persen zodat de cup iets naar beneden gaat.

”Ik dacht dat ik mijn menstruatiecup goed had geplaatst omdat ik hem niet voelde zitten. Maar het cupje zat toch niet helemaal goed bij mij, waardoor ik uiteindelijk doorlekte. Wat een beetje vervelend was voor mij.”

TIP: Na het inbrengen van de Beppy Cup moet je aan het lusje draaien om het cupje vacuüm te laten trekken tegen je vaginawand. Dit zorgt ervoor dat de menstruatiecup op de juiste plaats komt te zitten en je geen last meer zult hebben van doorlekken.

Heb jij nog vragen? Laat een reactie achter onder deze blog!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen