Wat is PMS?

Wat is PMS?

Wat is PMS?

Premenstrueel syndroom (PMS) zorgt voor psychische en lichamelijke klachten. Deze klachten verschillen per persoon. De een heeft wel last van PMS en de ander niet. En de een heeft een paar vervelende klachten en bij de ander zorgt PMS voor een verstoring in het dagelijks functioneren. De klachten beginnen vaak in de 3e week van de cyclus en verdwijnen weer als je ongesteld wordt.

Chocola en PMS?

“Ik heb zoveel trek in chocola wanneer ik ongesteld moet worden, hoe komt dit?” Sowieso verricht chocolade wonderen bij veel vrouwen (en mannen), maar er bestaat zeker een verband tussen je menstruatie en chocolade. Doordat je oestrogeen- en progesteron niveau uit balans raken, kan de serotonine (het stofje dat je gelukkig laat voelen) dalen. Chocola kan dit stofje weer even tijdelijk aanvullen.

Wat is de oorzaak van PMS?

De exacte oorzaak van PMS is tot op heden nog niet bewezen maar er zijn sterke vermoedens dat hormonen hierin een rol spelen. De meeste vrouwen krijgen de week voordat ze ongesteld worden last van klachten maar dit kan zelfs al 2 weken voor de nieuwe periode beginnen! Het is dus helemaal niet raar, alleen vervelend of zelfs

Krijg ik ook last van PMS?

PMS klachten beginnen vaak na het dertigste jaar en na het krijgen van kinderen. Bij jongere vrouwen komt PMS minder vaak voor. Naar schatting heeft ongeveer 4% van de vrouwen tussen de 15 en 45 jaar last van PMS klachten.

Hoe voorkom je PMS?

PMS is helaas niet te voorkomen. Wel zijn er mogelijkheden om je klachten te verminderen. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen om gezond te eten. Zorg goed voor jezelf en blijf in beweging. Sporten heeft een positief effect op PMS klachten.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen