Hoe groot is een menstruatiecup?!

Je hebt je vast wel eens afgevraagd: hoe groot is een menstruatiecup?

Als je een nieuwe gebruiker van de menstruatiecup bent, voel je je misschien een beetje geïntimideerd door de vorm en grootte. Maar maak je geen zorgen! In deze blog geven we je de nodige informatie zodat je je rustig en zeker voelt bij het gebruik van een cup tijdens je menstruatie. 

Een van de meest terugkerende vragen is ‘wat is de grootte van de menstruatiecup?

Aangezien deze in vergelijking met een tampon veel groter en breder is. Natuurlijk is er een belangrijk verschil, maar je moet weten dat de menstruatiecup een reeks kenmerken heeft die voor meer comfort en veiligheid zullen zorgen op de dagen dat je ongesteld bent. Enerzijds is het belangrijk dat je weet dat je vaginakanaal veel wijder kan worden dan de dikte van de menstruatiecup, zonder dat de cup zijn vorm verliest, scheurt of wordt aangetast. Bovendien hebben de vaginale spieren het vermogen zich aan te passen aan de vorm van de cup en weer in hun gewone staat terug te keren wanneer je de cup verwijdert. Net als bij de vaginale bevalling past de vagina zich aan en verwijdt ze zich zonder schade, waardoor je de cup zonder angst kunt inbrengen. Het is ook goed om te weten dat dit soort oefeningen de bekkenbodem versterkt, wat je seksuele gezondheid weer ten goede komt en je zou kunnen helpen om een oude dag zonder incontinentie te hebben.  

De menstruatiecup is gemaakt van een soepel en comfortabel materiaal (siliconen van medische kwaliteit) dat zich aanpast aan de wanden van je vagina zonder deze pijn te doen of een vreemd gevoel te geven. Hij past zich zelfs zo goed aan dat je hem van binnen niet voelt, zodat je alle activiteiten van je dagelijks leven zonder zorgen kunt doen: sporten, zwemmen, wandelen en zelfs vrijen. Heb je een gevoelige vagina na het inbrengen van de cup? Dan kun je het beste de cup iets dieper plaatsen. Het is aan te raden om de menstruatiecup onder de douche in te brengen of glijmiddel op waterbasis te gebruiken om het inbrengen te versoepelen. Dit zijn praktijken die uw menstruatiegezondheid ten goede komen en je helpen om je om jezelf comfortabel te voelen. Het is belangrijk dat je ten alle tijden controleert of de cup goed opengaat als je hem inbrengt. Hiervoor moet je de cup helpen om een vacuüm te creëren, wat bereikt wordt door er lichtjes aan het steeltje te trekken als hij in je vagina zit. Om er zeker van te zijn dat het proces geslaagd is, hoeft u maar een beetje te trekken en een lichte weerstand te voelen. 

Onthoud ten slotte dat elke vrouw anders is, wat betekent dat de processen verschillend zijn. Houd in gedachten dat niet alleen vrouwen die geslachtsgemeenschap hebben gehad de menstruatiecup kunnen gebruiken, maar dat het een menstruatieproduct is die geschikt is voor vrouwen van bijna elke leeftijd, jong en oud en daarom dus ook geschikt voor u. Indien u voor een menstruatiecup kiest, kunt u meestal kiezen tussen een van de twee gemiddelde maten die er zijn, meestal S en M/L. Deze verschillen in absorptievermogen en afmetingen en vorm. Wilt u seks hebben met een menstruatiecup in? Kies dan een Beppy Cup. Is een cup niet helemaal niet jouw ding? Kijk dan op onze website naar alternatieve menstruatieproducten zoals de Beppy Sponstampon of de Pure Period Panties. 

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen