Een van de meest gestelde vragen bij nieuwe gebruiksters is:

Menstruatiecup na de geboorte?

Het is begrijpelijk dat je je dit afvraagt, aangezien je lichaam voor, tijdens en na de bevalling een reeks belangrijke veranderingen heeft doorgemaakt. Vooral in het geval van een vaginale bevalling vragen veel vrouwen zich af of hun bekkenbodem ooit nog hetzelfde zal zijn.

Enerzijds is het zo dat bij een natuurlijke bevalling het vaginakanaal uitzet en daardoor aan stevigheid en kracht inboet. Dit kan ook gebeuren bij een ingeleide bevalling, omdat het lichaam daarop was voorbereid, maar de nawerkingen zijn meestal niet zo duidelijk. Anderzijds is het mogelijk om de sterkte van de vaginale wanden na een redelijke periode te herstellen. In de eerste weken van het puerperium (ook wel postpartum genoemd) moet het lichaam genezen en zijn natuurlijke verdeling beginnen terug te krijgen. Na ongeveer zes weken zult u in staat zijn de cup in te brengen. Vóór deze periode raden professionals aan om uitwendige producten voor vrouwelijke hygiëne te gebruiken (handdoeken, maandverband, absorberend ondergoed, enz.) en alles wat invasief is te vermijden. Zij raden ook aan om penetrerende geslachtsgemeenschap te vermijden, omdat het lichaam nog aan het genezen is.

Zodra die tijd voorbij is, kunt u de cup echter weer inbrengen zoals voor de zwangerschap. Het is normaal dat als u urineverlies opmerkt of dat de menstruatiecup een beetje los zit, het raadzaam is uw arts te raadplegen, zodat u kunt beginnen met een oefenroutine die op uw toestand is afgestemd. Oefeningen helpen de bekkenbodem te versterken en de smering te verbeteren. Je kunt ook de Beppy Cup gebruiken, waarmee je de rand van de cup steviger kunt maken en de vaginawanden kunt helpen om de cup zonder ongemak te ondersteunen. Nu je deze twijfel hebt opgelost, kun je het gebruik van de menstruatiecup plannen terwijl je voor je baby zorgt.

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

// // //