Mijn menstruatiecup zakt naar beneden

menstruatiecup zakt

We horen het wel vaker voorbij komen; vrouwen die hebben ervaren dat de menstruatiecup tijdens het dragen naar beneden zakt. Een menstruatiecup wordt omhoog gehouden door je bekkenbodemspieren en door het vacuüm effect dat je tijdens het inbrengen hebt toegepast. Wanneer je menstruatiecup naar beneden zakt kan dit erg vervelend zijn omdat je de cup dan veel beter voelt zitten. Dit komt doordat je alleen gevoelszenuwen aan het uiteinde van je vagina hebt. Dit verklaart dan ook waarom je een cup niet hoort te voelen wanneer hij goed geplaatst is. Daarnaast werkt de cup ook minder goed op het moment dat hij lager in de vagina zit, omdat het vaccuüm dan sneller verbroken kan worden, wat kan leiden tot doorlekken. 

Hoe komt het dat mijn menstruatiecup naar beneden zakt? 

Een verklaring zou kunnen zijn dat je verzwakte bekkenbodemspieren hebt en dat de cup daardoor bij het dragen naar beneden zakt. Sommige vrouwen krijgen hier last van na een bevalling. Wil je meer weten over het gebruik van een menstruatiecup na de zwangerschap? Dan raden we je zeker aan om deze blog te lezen. Er zijn oefeningen die je kunt doen om je bekkenbodemspieren te trainen, bekijk hier een video met oefeningen. Het zou ook kunnen liggen aan de maat van je menstruatiecup, ben je al bevallen? Het kan dan zo zijn dat je een grotere cup nodig hebt. Je hoort tegenstrijdige adviezen als het aankomt op de hardheid van de cup. Wat wij willen adviseren is om een cup te kiezen met een stevige rand. Deze rand kan ervoor zorgen dat de cup beter op zijn plaats blijft zitten. Wist je dat onze Beppy Cup voorzien is van een stevige rand? Door de binnenste wand van onze Beppy Cup wordt de rand extra verstevigd.

Het nadeel van een traditionele menstruatiecup 

Een vervelende bijkomstigheid van een traditionele menstruatiecup die naar beneden zakt is dat je het steeltje begint te voelen. Als je hier veel last van hebt dan zou je kunnen overwegen om het steeltje af te knippen of om de cup binnenstebuiten te dragen. Maar het wordt dan wel lastiger om de cup te verwijderen omdat je dan geen mogelijkheid hebt om de cup aan het steeltje eruit te trekken. Als je hierdoor niet bij de cup kunt komen, raden we je aan om je bekkenbodemspieren aan te spannen wanneer je op het toilet zit. Op deze manier verplaatst de cup zich naar beneden. Ben je geen fan van het steeltje? Dan raden we je aan om onze Beppy Cup uit te proberen. In tegenstelling tot traditionele menstruatie cups heeft onze Beppy Cup een unieke uitneemlus die ervoor zorgt dat je de cup goed kunt verwijderen.  

Bestel hier jouw Beppy Cup!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen