Sporten tijdens menstruatie: alles wat je moet weten!

Sporten-tijdens-menstruatie

Voor veel vrouwen kan sporten tijdens de menstruatie een uitdaging zijn. De krampen, vermoeidheid en stemmingswisselingen kunnen het verleidelijk maken om gewoon op de bank te blijven liggen. Maar wist je dat sporten tijdens je menstruatie heel gunstig is voor je lichaam en geest? Sporten tijdens menstruatie: alles wat je moet weten lees je hier!

Waarom sporten tijdens menstruatie?

Sporten tijdens de menstruatie kan verschillende voordelen bieden. Ten eerste kan lichaamsbeweging helpen bij het verlichten van menstruatiekrampen en andere ongemakken. Door te sporten worden endorfines vrijgegeven, natuurlijke pijnstillers die je stemming kunnen verbeteren en pijn kunnen verminderen. Daarnaast kan sporten ook helpen bij het verminderen van opgeblazenheid en het reguleren van je hormonen, waardoor je je over het algemeen beter voelt tijdens deze periode.

Een leuk feitje: Stacy Sims, – oefeningsfysioloog bij Stanford University – deed onderzoek naar de impact van de menstruatie op sportprestaties. Uit haar onderzoek blijkt onder andere dat je lichaam zich sneller herstelt tijdens je menstruatie. “De reden daarvoor kan zijn dat je lichaam zich voorbereidt op een mogelijke zwangerschap” aldus Sims.

Het belang van luisteren naar je lichaam

Hoewel sporten tijdens menstruatie voordelen kan bieden, is het ook belangrijk om naar je lichaam te luisteren en je grenzen te respecteren. Als je je erg moe voelt of als de menstruatiekrampen te hevig zijn, forceer jezelf dan niet om intensief te sporten. Kies in plaats daarvan voor zachtere vormen van lichaamsbeweging, zoals wandelen, yoga of zwemmen. Beppy Soft + Comfort heeft geen touwtje en geeft je daardoor onzichtbare bescherming tot wel 8 uur lang. Ideaal als je wilt zwemmen of naar de sauna gaat.

3 Tips voor sporten tijdens menstruatie

  • Kies comfortabele kleding: Draag tijdens het sporten losse en ademende kleding om je zo comfortabel mogelijk te voelen.
  • Blijf gehydrateerd: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, vooral tijdens het sporten, om gehydrateerd te blijven en krampen te verminderen.
  • Gebruik menstruatieproducten die bij je passen: Kies voor producten die geschikt zijn voor jouw activiteiten en comfort bieden tijdens het sporten. Onze Beppy tampons en menstruatiecups zijn ideaal voor tijdens het sporten! Betrouwbaar, comfortabel en veilig.

Kortom, sporten tijdens menstruatie kan veel voordelen bieden voor zowel je lichaam als je geest. Luister naar je lichaam, kies comfortabele activiteiten en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen. Met de juiste aanpak kun je optimaal profiteren van lichaamsbeweging, zelfs tijdens die tijd van de maand.

Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen