Help, mijn vulva stinkt!

Iedereen heeft dit wel eens gehad of meegemaakt. Je bent je aan het omkleden en bij het uittrekken van jouw onderbroek, komt er ineens een walm voorbij van een onaangename geur. Wees niet bang, je bent echt NIET de enige! 

Het is natuurlijk wel superbelangrijk om na te gaan hoe lang deze geur er al is en waar het mee te maken heeft. Er kunnen namelijk een aantal dingen aan de hand zijn en ik ga daar samen met jou even induiken. 

Normale geur 

Het is goed om te weten dat iedere poes zo haar eigen, unieke geur heeft. Geen enkele poes is dus ‘geurloos’. Vaak wordt de geur van een poes omschreven als bijvoorbeeld zuur of muskusachtig. Dit ligt natuurlijk helemaal aan jouw poes, geen ene poes ruikt hetzelfde. Ook heeft het te maken met waar jij je bevindt in jouw menstruatiecyclus. Een geur is dus volkomen normaal, als het maar niet overheersend is! 

Een bezoekje aan de huisarts 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw poes ineens ruikt naar een scherpe, gekke of visachtige geur en als dit gepaard gaat met andere ongemakken, is het niet verkeerd om even langs de huisarts te gaan. Er kunnen dan namelijk een aantal dingen aan de hand zijn, zoals: 

  • Een aanhoudende schimmelinfectie; 
  • Een bacteriële infectie; 
  • Een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). 

Het is dan ook erg belangrijk om na te gaan of je naast de onaangename geur ook fysieke klachten hebt zoals pijn, jeuk of een brandend gevoel. Ook wanneer je meer afscheiding hebt dan normaal in combinatie met een onaangename geur en eventueel fysieke klachten, let dan even goed op! 

Hygiëne 

Er hoeft niet altijd wat aan de hand te zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het een keer niet zo lekker ruikt en deze geur niet aanhoudend is en eenmalig is. Dit kan dan te maken hebben met hygiëne. Het is goed om te weten dat jouw poes zichzelf van binnen reinigt en jij jouw poes dus NIET vanbinnen uit hoeft te wassen. Wassen met een normale douchegel of zeep, kan de PH-waarde van jouw poes verstoren. Echter begrijp ik dat als jij die ene leuke date hebt, jij even die special-touch wilt voor je met diegene het bed in duikt. Daarvoor zou je dan eventueel een zeep kunnen gebruiken dat gebruiksvriendelijk is voor jouw vagina, bijvoorbeeld: “Beppy Foam”. Deze Foam is parfumvrij en verstoord de PH-waarde van jouw vagina dus niet. Je gebruikt deze foam dan natuurlijk wel uitwendig en NIET inwendig.  

 

Maak je dus vooral geen zorgen als jouw poes soms een ander geurtje heeft dan normaal. Iedereen heeft dit wel eens en het is zeker niets om je voor te schamen! Zo lang deze geur maar niet gepaard gaat met andere klachten en niet te lang aanhoudt.  

Deze blog is niet bedoeld als medisch advies. Voor medisch advies, raadpleeg altijd jouw huisarts of gynaecoloog. 

Laat een antwoord achter

Ken jij Beppy al?

Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.

Recenten berichten

Volg ons

Howto

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij zullen je nooit spammen.

    Verzending berekenen
    Coupon toepassen